Guvernul vrea sa scape Loteria de taxa pe pacanele

Guvernul vrea sa scape Loteria de taxa pe pacanele

0 635

Taxa pentru pacanele sa se aplice si aparatelor din incintele Loteriei Romane. Este reglementarea pe care deputata liberala brasoveana Maria Grecea vrea sa o includa in ordonanta de urgenta a Guvernului in domeniul jocurilor de noroc.

Taxa pentru pacanele sa se aplice si aparatelor din incintele Loteriei Romane. Este reglementarea pe care deputata liberala brasoveana Maria Grecea vrea sa o includa in ordonanta de urgenta a Guvernului in domeniul jocurilor de noroc. Daca aparatele din sediile loto nu vor plati taxe de acordare de licente si de exploatare, statul pierde pana la 25-30 de milioane de euro lunar.

Maria Grecea acuza Guvernul Ponta ca, la presiunea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, vrea sa incadreze aparatele de tip video-loterie intr-o clasa pentru care nu se vor plati taxe de acordare a licentei si de exploatare. Grecea vrea taxare egala pentru cele doua tipuri de aparate atata timp cat si Consiliul Concurentei a constatat ca video-loteria este joc de noroc de tip slot-machine.

„Noi ne-am luptat foarte mult sa scoatem in evidenta acest jaf, sa incadram aceste aparate la cele de tip slot-machine tocmai ca ele sa fie taxate cum trebuie”, spune Maria Grecea, care are si acceptul Consiliului Concurentei pentru initiativa sa.pacanele

Grecea crede ca organizarea jocurilor de noroc este o activitate care trebuie sa fie supusa unui nivel de taxare considerabil mai mare, din cauza riscurilor pe care le presupune. Deputata brasoveana spune ca bugetul de stat va fi prejudiciat de sume importante de bani daca aparatele din incinta loteriei nationale nu vor fi taxate la fel ca cele amplasate in baruri sau in locatii speciale.

Grecea neaga categoric, in schimb, zvonurile potrivit carora ar detine monopolul in afacerile cu jocuri de noroc in judetul Brasov. Deputata liberala sustine ca fostul sot a avut intr-adevar afaceri in acest domeniu, insa cele doua firme au functionat doar inte 2007 si 2009.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.