Guvernul va achita restantele la Bechtel

Guvernul va achita restantele la Bechtel

0 159

Emil Boc, la acest sfasit de saptamana in trecere pe acasa, a cosit de fata cu ziaristii si a facut o vizita de lucru pe Santierul Autostrazii Transilvania. Premierul a anuntat, ca sa evite tratamentul la care a fost supus Adrian Nastase care nu a fost primit pe santier, ca Guvernul va achita, in aceasta luna, companiei americane Bechtel o datorie de 48 de milioane de euro, care reprezinta cheltuieli curente neonorate pentru lucrarile la Autostrada Transilvania.
Premierul Emil Boc a facut acest anunt duminica, in cadrul vizitei facute pe santierul Autostrazii Transilvania din judetul Cluj.
„Sunt cheltuieli curente care practic trebuie aduse la zi si pe care in iulie le aducem in grafic. Este o datorie de 48 de milioane de euro”, a afirmat Boc.
Premierul i-a spus, duminica, directorului Michael Mix, de la compania Bechtel, care lucreaza la Autostrada Transilvania, ca nu trebuie sa isi faca griji in ceea ce priveste achitarea acestei datorii.
„Nu trebuie sa isi faca griji, nu sunt probleme majore in ceea ce priveste asigurarea finantarii. Banii ii aducem din trimestrul patru in trimestrul trei si vor avea astfel sume incat sa lucreze sapte zile pe saptamana”, a mentionat Boc.
Lucrarile pe tronsonul 2B al Autostrazii Transilvania, Campia Turzii – Gilau, vizitat duminica de premier, sunt realizate in proportie de 75 la suta si trebuie finalizate pana la sfarsitul acestui an.
Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov – Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.