Guvernul tine DSS pe salarii de mizerie

Guvernul tine DSS pe salarii de mizerie

0 679

O lege proasta a Guvernului ii impiedica pe angajatii DSS Brasov sa beneficieze de bani mai multi la salariu. Consiliul Local a votat creşterea salariala cu 12 % pentru personalul platit din fonduri publice, punand astfel in aplicare ordonanta de guvern 83 din 2014. Din cauza prevederilor interpretabile ale Ordonantei, angajatii Directiei de Servicii Sociale nu pot beneficia insa de aceasta creştere salariala

O lege proasta a Guvernului ii impiedica pe angajatii DSS Brasov sa beneficieze de bani mai multi la salariu. Consiliul Local a votat creşterea salariala cu 12 % pentru personalul platit din fonduri publice, punand astfel in aplicare ordonanta de guvern 83 din 2014. Din cauza prevederilor interpretabile ale Ordonantei, angajatii Directiei de Servicii Sociale nu pot beneficia insa de aceasta creştere salariala mult aşteptata.

In şedinta de consiliu local de ieri, alesii au aprobat punerea in aplicare a prevederilor ordonantei guvernului 83 din 2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015. Creşterile salariale au fost aprobata pana la maximul posibil de 12 procente.

Daca angajatii Primariei şi cei din institutiile subordonate vor beneficia de aceste creşteri salariale incepand cu luna urmatoare, singurii care nu se incadreaza din cauza legii elaborate de guvernanti sunt angajatii Directiei de servicii sociale.dss cladire

Potrivit lui Catalin Leonte – consilier local PSD, legea aşa cum este ea formulata in momentul de fata este stricta interpretare şi lasa posibilitatea acordarii acestor sporuri salariale doar in conditiile in care exista buget in primul rand şi plafonul afectat salariilor acopera aceste creşteri salariale ori din aceasta formulare suntem in imposibilitatea de acordare incepand din luna august aceste creşteri salariale.

La Directia de servicii sociale personalul este platit din mai multe surse bugetare. Asta este şi problema din cauza careia nu se pot aplica creşterile de salariu.

Reprezentantii Primariei şi ai Directiei de servicii sociale vor depune un memoriu la Prefectura şi la Ministerul Muncii pentru a remedia aceasta problema printr-o derogare sau prin elaborarea normelor de aplicare a legii. Impactul bugetar ar fi de 12 milioane de lei, iar banii exista in bugetul municipalitatii.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.