GUVERNUL TEHNOCRATILOR – DEMOLAREA A INCEPUT DIN INTERIOR!

GUVERNUL TEHNOCRATILOR – DEMOLAREA A INCEPUT DIN INTERIOR!

0 511

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, ministrul Educației, Adrian Curaj, și ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, au fost schimbați din funcție.
„După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o etapă nouă, aceea a livrării rezultatelor. (…) Am decis astăzi să operez câteva schimbări în Guvern. (…) Vreau să mulțumesc domnilor miniștri Adrian Curaj, Dan Costescu, Marius Bostan și Dan Stoenescu”, a declarat Cioloș la Palatul Victoria.
Premierul a mai anunțat că la Educație îl va propune miercuri pe Mircea Dumitru, la Transporturi pe Sorin Bușe, la Departamentul pentru relațiile cu românii de pretutindeni pe Maria Ligor, iar la Ministerul Comunicațiilor va fi numit interimar șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache.
Premierul Cioloș a spus că a decis să opereze aceste schimbări „pentru un suflu nou” în echipa guvernamentală.
„Și miniștrii pe care-i schimb și-au făcut în mare parte treaba. La fiecare din cele patru ministere (…) sunt lucruri care au progresat bine, doar că (…) vreau un nou imbold, un nou impuls. Prioritatea noilor miniștri pe cele patru domenii va fi (…) să accelereze livrarea de rezultate pe proiecte care au fost începute și care din punctul meu de vedere nu au avansat suficient de rapid. Deci, pe de o parte, accelerarea acestor proiecte și, pe de altă parte, vreau să vină și oameni cu un suflu nou, cu un mod de abordare un pic diferit, care să permită valorificarea timpului pe care-l mai avem la dispoziție pe câteva lucruri pentru care Guvernul s-a angajat”, a explicat Cioloș.

 Ministerul Transporturilor
„La Transporturi, vreau să accelerăm activitatea (…) pe execuția proiectelor de autostrăzi, proiectele care sunt acum în execuție și unde lucrurile n-au evoluat suficient de bine. Reforma la Compania Națională de Autostrăzi și de Drumuri pe care o cer de câteva luni, unde știu că s-au făcut progrese, dar nu suficient de rapid și totodată pregătirea de noi proiecte. Suntem aici tocmai pentru că am preluat guvernarea fără proiecte pregătite pentru perioada bugetară 2014-2020. Sunt unele proiecte care au început să fie pregătite, dar trebuie să accelerăm aici ritmul tocmai ca în anii următori să avem ce să implementăm”, a precizat Cioloș.

Ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni
„Îmi doresc o accelerare a activităților acestui minister pentru pregătirea alegerilor, pentru informarea românilor din diasporă legat de posibilitatea de a vota prin corespondență, de a pregăti cât mai bine alegerile chiar și pentru voturile în circumscripții (…) Îmi doresc și câteva proiecte care au început, e adevărat, (…) care să faciliteze reconectarea românilor din diasporă cu țara. Vrem să oferim cât mai multe posibilități pentru cei care doresc să se guvernul-ciolos-foto cu WKIîntoarcă în țară sau cei care doresc să lucreze și în mediul de business cu România”, a adăugat Cioloș.

Ministerului Educației,
„La Ministerul Educației, (…) lucrurile au progresat aș spune chiar foarte bine, mai ales pe partea de cercetare și pe partea de învățământ universitar s-au întâmplat multe lucruri bune. Îmi doresc mai multă consistență pe partea de învățământ preuniversitar. Mi-aș fi dorit o activitate mai accelerată a pregătirii intrării în funcție a noului CNATDCU și a întregului acest proces de clarificare a situației cu plagiatele, pentru că dincolo de persoane (…), atâta vreme cât planează suspiciuni asupra sistemului doctoral al nostru, asta ne afectează din punct de vedere al credibilității în general și mai ales din punct de vedere al credibilității sistemului universitar și al domeniului cercetării. Activitatea a intrat acum pe un făgaș normal, însă mi-aș fi dorit ca acolo lucrurile să meargă un pic mai repede”, a mai afirmat Cioloș.

Ministerul Comunicațiilor,
„Pentru Ministerul Comunicațiilor, decizia mea este să propun pentru câteva săptămâni un interimat, o să-l propun pe domnul ministru Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei, cu atât mai mult cu cât (…) Guvernul a luat decizia să creeze un post de coordonator pentru Tehnologia Informației, care să pregătească câteva măsuri care să asigure o mai bună coordonare a proiectelor de IT, la nivelul Guvernului. Avem multe situații în multe instituții în care avem platforme, sisteme IT care nu sunt compatibile între ele. Avem nevoie de coerență pentru viitor. În mod formal, în structura Guvernului actual, Ministerul Comunicațiilor are această responsabilitate pe care a acoperit-o din punctul meu de vedere mai mult sau mai puțin bine și aici avem nevoie de o evoluție și de asta am luat și această decizie de creare a acestei poziții în interiorul Guvernului și mi-aș dori ca ministrul pe care o să-l numesc pentru următoarele luni la Comunicații să poată să facă această tranziție pentru a consolida și a întări acest post pe care l-am creat, în așa fel încât, sper eu, de la următorul Guvern, instalarea următoarei echipe guvernamentale, să avem din acest punct de vedere o claritate mai bună în ceea ce privește modul în care la nivelul Guvernului se coordonează aceste platforme IT”, a mai explicat Dacian Cioloș.

AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.