Guvernul Tariceanu 2 – la ultima rectIficare bugetara

Guvernul Tariceanu 2 – la ultima rectIficare bugetara

0 125

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, rectificarea Bugetului de Stat pe 2008.
Aceasta este a patra rectificare din 2008, iar cea mai mare parte a sumelor disponibilizate de la alte ministere vor merge la Ministerul Muncii.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a dat asigurari ca bugetul poate sustine plata pensiilor, atat pentru lunile noiembrie si decembrie ale acestui an, cat si pentru anul 2009.
„Nu a trebuit sa dam niciun leu la bugetul de pensii. Pensiile sunt acoperite. Avem sumele necesare pentru a face plata pensiilor conform majorarilor care au intrat in vigoare de la 1 noiembrie fara niciun fel de probleme. Nu aveam niciun fel de problema, vreau sa-i asigur pe toti pensionarii din Romania, sa stea linistiti ca nu au nicio problema cu plata pensiilor”, a spus premierul.
Pe de alta parte, acesta a afirmat ca Executivul trebuie sa majoreze pensiile pentru agricultori, veteranii de razboi, indemnizatiile reparatorii, alocatii pentru copii sau indemnizatiile de crestere a copiilor, precum si sumele aferente pentru drepturile persoanelor cu handicap.
Precedenta rectificare bugetara a fost aprobata de Guvern in luna septembrie. La momentul respectiv, au fost alocate 770 de milioane de lei pentru finantarea lucrarilor de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene si comunale, dar si suma de 175 de milioane de lei pentru continuarea Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din mediul rural.
Principalii beneficiari ai rectificarii din septembrie au fost Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Ministerul Muncii, Ministerul Justitiei si Ministerul Agriculturii.
Beneficiari importanti ai rectificarii au fost si administratiile locale, care au primit in plus suma de 1,879 miliarde de lei.
Tinta de deficit bugetar pentru 2008 este de 2,3 la suta din PIB. Fondul Monetar International a recomandat Romaniei un deficit bugetar de 1,75 la suta din PIB pentru acest an.
Produsul Intern Brut pentru 2008 este estimat la 505 miliarde lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.