Guvernul roman se zbate pentru eliminarea vizelor de intrare in SUA

Guvernul roman se zbate pentru eliminarea vizelor de intrare in SUA

0 242

Eliminarea vizelor de catre Statele Unite este o problema care framanta multe state europene, mai ales pe cale care fac parte din Uniunea Europeana.


Cateva state UE desfasoara o actiunea de sustinere a includerii in Programul Visa Waiver (Programul de Scutire de Vize) al Administratiei SUA. In sedinta de miercuri, Guvernul Romaniei a aprobat participarea tarii noastre la aceasta actiune, care, dupa cum ii spune si numele, urmareste eliminarea vizelor necesare intrarii pe teritoriul Statelor Unite.


Astfel, Ministerul Afacerilor Externe se obliga sa incheie in acest sens un contract de consultanta cu o firma specializata americana, in valoare de 84.000 dolari. Finantarea va fi asigurata din bugetul MAE pe 2007 si 2008, in limita echivalentului in lei al acestei sume.


Accesul cetatenilor romani pe teritoriul SUA este permis in prezent pe baza vizei acordate de autoritatile americane. Programul Visa Waiver presupune intrarea fara viza in SUA a cetatenilor statelor incluse in acest program si pe o perioada care sa nu depaseasca 90 de zile.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.