Guvernul reorganizeaza Institutia Prefectului

Guvernul reorganizeaza Institutia Prefectului

0 166

Brasovul isi reorganizeaza Institutia Prefectului. Astfel, oficiile prefecturale din judetul Brasov si un post de subprefect vor fi desfiintate. Concret, Guvernul va emite o ordonanta prin care restructureaza prefecturile din toata tara. Aceasta decizie vine dupa ce Executivul a cerut tuturor institutiilor publice, inclusiv prefecturilor, sa reduca cu 25% cheltuielile de personal.
Aceasta decizie, de desfiintare a oficiilor prefecturale si de restructurare a unui post de subprefect, va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011. Dupa aplicarea ei, Brasovul va ramane cu un prefect si un singur subprefect, iar cele doua oficii prefecturale de la Fagaras si Rupea vor disparea, o data cu ele si toate posturile ocupate de functionarii de acolo.
Prefectul Ion Gontea a declarat, in presa brasoveana, ca a primit radiograma transmisa de MAI, insa spune ca modificarile nu vor fi puse in aplicare decat atunci cand, in Monitorul Oficial, va aparea si o ordonanta de urgenta a Guvernului, care sa completeze Legea 340.
„Noi am facut deja o noua structura de personal pentru Institutia Prefectului si am transmis-o la Bucuresti la inceputul saptamanii. Suntem la curent cu decizia Guvernului si vom renunta si la un post de subprefect si la cele doua oficii prefecturale pe care le avem la Fagaras si la Rupea“, a declarat prefectul, in presa brasoveana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.