Guvernul reia procedura de alegere a consultantului pentru privatizarea Romtelecom

Guvernul reia procedura de alegere a consultantului pentru privatizarea Romtelecom

0 66


Executivul a aprobat miercuri o hotarare prin care cheltuielile pentru plata firmei de avocatura angajate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, precum si cele pentru pregatirea si realizarea privatizarii S.C. Romtelecom S.A., inclusiv cele pentru remunerarea comisiei de evaluare si selectare a consultantului pentru intreaga activitate desfasurata, vor fi suportate de S.C. Romtelecom S.A.


Procedura va dura aproximativ opt luni si urmareste listarea pe bursa a minim 10% din pachetul de actiuni detinut de stat. Acest procent ar putea fi majorat in functie de evaluarile firmei de consultanta, a precizat ministrul Borb?ly K?roly.
„Ne dorim ca anul acesta, in toamna, sa finalizam cu succes o procedura de listare pe bursa”, a declarat ministrul Borb?ly K?roly.

Conform aceleiasi hotarari de guvern, cheltuielile legate de plata componentei variabile a onorariului consultantului, aferente sumelor incasate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei cu titlu de pret pentru actiunile vandute, vor fi suportate de minister din bugetul aprobat privind activitatea de privatizare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.