Guvernul provoaca Parlamentul pe …coduri!

Guvernul provoaca Parlamentul pe …coduri!

0 102

Executivul isi va asuma raspunderea, la inceputul lunii iunie, asupra proiectelor codurilor civil si penal, au stabilit luni liderii coalitiei guvernamentale.
Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a precizat, dupa sedinta Biroului Politic Coordonator Central al coalitiei guvernamentale, ca, in urmatoarele doua saptamani, vor mai avea loc consultari cu reprezentanti ai societatii civile pe marginea celor doua proiecte.
”Au fost mandatati ministrul Victor Ponta si Daniel Buda sa stabileasca un calendar de consultare pentru ca aceste coduri sa poata primi ultimele observatii. La inceputul lunii iunie, Guvernul isi va asuma raspundere pe cele doua coduri”, a explicat vicepresedintele PD-L.
El a mentionat ca si pentru codurile de procedura civila si procedura penala exista un calendar si se incearca ca spre sfarsitul lunii iunie si acestea sa fie finalizate.
Potrivit lui Flutur, cei care au fost imputerniciti sa raspunda de calendarul finalizarii codurilor de procedura sunt tot Victor Ponta si Daniel Buda, care sunt presedinti ai subcomisiilor parlamentare de specialitate.
Ponta si Flutur urmeaza sa prezinte, intr-o conferinta de presa, calendarul asumarii raspunderii Executivului pe proiectele codurilor civil si penal, a informat Flutur.
PSD-ul pare ca sprijina partial initiativa anuintata de fruntasul democrat Flutur.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, intrebat daca este de asteptat ca si codurile de procedura sa fie trecute prin asumarea raspunderii Guvernului, ca in cazul codurilor civil si penal, Geoana a raspuns: „Nu. Cred ca aici trebuie sa dam ragaz Parlamentului”.
„Eu unul sunt absolut convins ca dupa ce vor fi adoptate Codul Penal si Civil, va trebui sa existe o dezbatere publica extrem de serioasa cu privire la acest subiect (al codurilor de procedura, n.r.). In continuare cred ca pentru celelalte doua coduri (de procedura, n.r.) avem timp suficient pentru ca Parlamentul sa transeze”, a spus Geoana.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.