Guvernul Ponta in fata celei de a treia motiuni de cenzura –...

Guvernul Ponta in fata celei de a treia motiuni de cenzura – surprizele s-au consumat!

0 427

Reduta PSD pare sa reziste. Pentru OPOZITIE, principalele institutii participante si oamenii cu „rol” si-au facut datoria. Intr-o analiza rapida a situatiei vom vedea ca cea mai slaba prestatie in acest scenariu o are, culmea, cel mai interesat, PNL-ul lui Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Se vede clar ca aceasta cumetrie, PDL+PNL, este foarte departe de ce insemna liberalii sub Crin Antonescu sau portocalii sub Basescu. La capitolul evidentieri, din cei vizibili, si-au facut treaba cei de la presedentie, mai putin Klaus Iohannis, cei din DNA & CSM si incredibil Ioan Rus, cu riscul de a iesi total din politica daca nu o esuare in derizoriu alaturi de Mirecea Geoana, care nu contat in aceasta actiune.
Despre SRI si sa-i dam putina crezare lui Bogdan Chirieac, daca s-ar fi implicat serios lucrurile ar fi evoluat altfel.

Guvernul Ponta se confrunta cu a treia motiune de cenzura.
Pentru securizarea propriilor membri si interese, dar si pentru a evita penibilul celor care s-ar hotara sa o guvern-VVPpuna pe invers in ultimul moment, PSD anunta ca nu va vota. Cu majoritatea destul de solida, PSD-ul putea face un test, lasand votul liber, ceea ce ar fi dus, fara indoiala la o curatire interna. Nu face acest lucru si opteaza petru varianta cea mai sigura, testata cu succes de catre o parte din noii liberali, fostii PDL-isti, care si-au securizat astfel pozitiia in Regimul Basescu.
Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirma, intr-un interviu acordat agentiei de presa Bloomberg, ca „ziua de maine nu va aduce nicio surpriza”, sustinand ca motiunea de cenzura ce va fi dezbatuta vineri incepand cu ora 10.00 va fi respinsa de majoritatea parlamentara.

O criza politica prelungita in Romania risca sa afecteze cresterea economica, sustine Victor Ponta, precizand ca Guvernul sau incearca sa mentina la nivel anual ritmul de crestere al PIB-ului din primul trimestru, de 4,3%, si are nevoie de stabilitate pentru aplicarea masurilor de stimulare a economiei.

„Planul de relaxare fiscala pregatit pentru anul 2016 are nevoie de aprobarea Parlamentului luna viitoare”, afirma Ponta, aratand ca este convins ca motiunea de cenzura va fi respinsa de majoritatea parlamentara, citeaza Mediafax.
• Sase deputati neafiliati anunta ca vor vota motiunea de cenzura.
• Deputatul independent Viorel Blajut spune ca va vota motiunea de cenzura, in urma declaratiei lui Rus.
• Remus Cernea anunta ca va vota motiunea de cenzura pe tema votului in diaspora.

Gabriel Oprea: Il sustin total pe Victor Ponta. Motiunea de cenzura nu are nici o sansa declara hiper generalul.

Deci o motiune de cenzura cu final anuntat. „Intr-o criza politica, aceste cifre minunate nu sunt neaparat sustenabile, dar maine vom avea o motiune de cenzura. Politica este intotdeauna plina de surprize, dar ziua de maine nu va aduce nicio surpriza, deoarece coalitia de guvernamant va rezista cu hotarare”, spune Ponta.

Horia D.R.

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.