Guvernul Ponta a ruinat afacerile din surse regenerabile

Guvernul Ponta a ruinat afacerile din surse regenerabile

0 682

Discutii aprinse intre producatorii din domeniul energiilor regenerabile si reprezentantii statului la Ziua Energiei de la Brasov. 2 parcuri eoliene au intrat in insolventa in ultima saptamina iar instabilitatea din Romania, afectata de schimbari frecvente de legislatie alunga investitorii straini

Discutii aprinse intre producatorii din domeniul energiilor regenerabile si reprezentantii statului la Ziua Energiei de la Brasov. 2 parcuri eoliene au intrat in insolventa in ultima saptamina iar instabilitatea din Romania, afectata de schimbari frecvente de legislatie alunga investitorii straini.
In momentul de fata, industria eoliana si industria regenerabila sufera foarte mult; companiile care produc energie din surse regenerabile eoliene sau fotovoltaice nu sunt pe profit. Legislatia foarte schimbatoare, in functie de interesele Guvernului, le-au compromis investitorilor planurile de afaceri Asa se face ca in utima saptamina doua parcuri eoliene au intrat in insolventa.
Noi am inceput deja sa dezmembram un parc eolian in judetul Constanta de 9 turbine. Cu siguranta semnalele nu sunt pozitive si vor mai aparea astfel de situatii; principalul motiv este faptul ca a existat o lege care s-a modificat ulterior, in asa masura incat n-am mai putut sustine investitia” se plange Sebastian Enache – reprezentantul unei companii de parcuri eoliene.
Situatia incerta a afectat si mediul investitorilor din Germania care nu mai vor sa deschida niciun fel de bussines la noi in tara.PARC PANOURI CEL MAI MARE
Jurgen Ludwig, directorul unei companii de transfer de tehnologie pentru energie din surse regenerabile, spune ca prietenii sai din Germania, posibilii investitori, evita sa investeasca in Romania in orice domeniu, nu doar in energie. „Ei ma intreaba ce fac eu in Romania si le spun ca inca lupt sa promovez acest domeniu. Toti imi spun, insa, sa renunt”, a declarat Jurgen Ludwig la Brasov.
Claudiu Dumbraveanu, reprezentantul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, institutie aflata sub controlul Parlamentului, recunoaste ca mai este mult de munca pentru a remedia problemele din acest sector.
In Romania s-au investit peste 8 miliarde de euro in acest domeniu; anual peste 150 de mii de romani lucreaza in domenii strans legate de parcurile fotovoltaice si eoliene.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.