Guvernul Ponta a alocat judetului Brasov 13,41 de milioane de lei!

Guvernul Ponta a alocat judetului Brasov 13,41 de milioane de lei!

0 379

5,51 de milioane de lei pentru investitii, drumuri si salarii pentru localitatile din judet au fost aprobati de plenul consiliului judetean. Alesii au impartit banii din rectificarea bugetului stat pe 2015 cu sumele defalcate de TVA

5,51 de milioane de lei pentru investitii, drumuri si salarii pentru localitatile din judet au fost aprobati de plenul consiliului judetean. Alesii au impartit banii din rectificarea bugetului stat pe 2015 cu sumele defalcate de TVA. Toate localitatile rurale au fost incluse; orasele, in schimb, au primit banii pentru cofinantarea unor proiecte europene. Cei mai multi banii pentru astfel de investitii au fost alocate Predealului.
La ultima rectificare a bugetului de stat, Guvernul a alocat 13,41 de milioane de lei pentru primariile din judetul Brasov, din care 7,9 milioane de lei au fost directionate direct localitatilor. 5,51 de milioane de lei au fost impartiti de catre Consiliul Judetean Brasov pentru echilibrarea bugetelor locale. Pe principiul echitatii, consilierii au votat sume de bani tuturor localitatile judetului pentru investitii si drumuri .bv judet
Potrivit vicepresedinteluiClaudiu Coman, fiecare localitate rurala a primit cel putin 70.000 de lei si fiecare localitate urbana 20.000 de lei; pentru cofinantarile proiectelor europene, Prejmerul a obtinut aproape 400.000 de lei in timp ce Budila a primit ceva mai mult de 300 de mii de lei.
Au fost alocate sume si pentru institutiile din subordinea CJ – este vorba despre salarii si drepturile cistigate in instanta si cheltuielile de functionare la nivelul tuturor institutiilor.
Din banii impartiti direct de Guven localitatilor, cei mai multi au mers spre Sacele, care a primit 819.000 de lei. Fagarasul a primit 789.000 de lei, iar Codlea, 682.000 de lei. Municipiului Brasov nu i-a fost alocat, in schimb, nici un leu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.