Guvernul Ponta 2 investit de Parlament si cu juramantul depus

Guvernul Ponta 2 investit de Parlament si cu juramantul depus

0 112

Guvernul Ponta 2 a primit, vineri seara, votul de investitura in Parlament – 402 voturi pentru si 120 impotriva. Parlamentarii ARD si UDMR anuntasera, anterior, ca vor vota impotriva investirii Cabinetului. Decizia Parlamentului a fost publicata ulterior in Monitorul Oficial, iar seful statului a semnat decretele de numire a membrilor Executivului.

La ora 21:30, membrii Cabinetului au depus juramantul la Palatul Cotroceni.

Principalele aspecte ale cuvantarii prezidentiale:

  • Va felicit pentru succesul electoral pe care l-ati avut si pentru succesul de astazi din Parlament, unde ati avut un vot extrem de consistent. Sunteti obligati, condamnati sa aveti succes.

  • In acelasi timp vor avea succes cei 4,5 milioane de cetateni care si-au pus increderea in dumneavoastra.

  • Daca nu veti face acest lucru veti fi singurii responsabili.

  • N-am sa emit niciun fel de pareri despre ce ar trebui sa faceti, sunteti deja de 7 luni la guvernare, a fost o incalzire buna pentru 4 ani de guvernare.

  • Vreau sa va spun un lucru pe care am incercat sa il spun public de mai multe ori dar nu s-a putut auzi mesajul: A trebuit sa existe oameni politici care sa isi asume redresarea tarii in 2009 si mai ales in 2010. Unii dintre dumneavostra ati fost atunci la guvernare. Astazi avem o tara macroechilibrata si cu sanse de a genera crestere economica.

  • Va doresc cu toata sinceritatea sa va atingeti toate obiectivele pentru ca daca vi le atingeti veti ramane in istorie ca un Guvern, o majoritate care a reusit sa aduca romanilor prosperitatea si sa reduca decalajele dintre Romania si tari mai vechi din Uniunea Europeana.

  • In masura in care veti avea nevoie puteti apela la sprijinul meu, dar cred ca stiti tot ce are nevoie tara asta.

  • Le doresc romanilor sarbatori fericite si un an nou 2013 mult mai bun decat 2012.

Traian Basescu, nu a ratat posibilitatea de produce si situatii contradictorii. Acesta nu a dat mana cu Gabriel Oprea, Radu Stroe si Relu Fenechiu. Procedura depunerii juramantului a fost scurta si austera.

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.