”Guvernul” lui Iohannis , sau „Eșecul” lui Iohannis!?

”Guvernul” lui Iohannis , sau „Eșecul” lui Iohannis!?

0 340

Președintele Klaus Iohannis a încheiat o lunga vizită de stat în Israel (si Palestina…)  pe care domnia sa o apreciază ca având o importanță deosebită,inclusiv întâlnirea ,președintelui tuturor românilor’’ cu diaspora română din Israel. Sa  așteptam cu interes si rezultatele… in afara de cele turistice! Tot în acele zile, premierul Dacian Cioloș s-s aflat la Bruxelles, delegat fiind de către președintele Iohannis să-l reprezinte la două foarte importante reuniuni: summit-ul liderilor europeni cu Turcia și Consiliul European pe problemele migrației.  ale căror rezultate și decizii sunt controversate si așteptate cu deosebit interes de către opinia publică din țara noastră.
Tot în aceste zile, pe legendarele plaiuri mioritice, s-au cam înmulțit protestele. Ba în Capitală, ba la Galați, ba la Timișoara. Existând mai multe semnale că lozinca de acum mai bine de douăzeci și șase de ani – ,,Azi, în Timișoara, mâine-n toată țara !’’– ar putea să dobândească, o posibila reactualizare.
Despre cum a reacționat premierul Dacian Cioloș atunci când unul dintre membrii echipei sale de guvernare a făcut afirmații pe cât de nefondate pe atât de riscante, (cum ar fi cele despre brânza de Brădet…), am aflat ca ne-am lămurit buștean! guvernul-ciolos-foto cu WKIAșadar, ministrului Achim Irimescu i s-a administrat o blândă și iertătoare mustrare, după care a fost lăsat să-și vadă de ale sale…Asta în vreme ce alți miniștri, care au călcat mai rău în străchini decât cel al agriculturii, Si care nu s-au ales nici măcar cu o asemenea mustrare, așa,  de ochii lumii.
Încununarea toleranței  manifestate de către premier, pentru sfidări crase ale reglementărilor în vigoare este ministrav (in )ale justiției, Raluca Prună, fiica fostului ambasador de taina al lui Ceausescu in tarile Orientului! . Discipolă fidelă și executantă neabătută a liniei politice Monica Macovei, n-a primit nici măcar un fel de atenționare verbală din partea premierului…
Dar, era cazul ca macar președintele Klaus Iohannis să vină în fața românilor și să ne spună fara ocolisuri care este părerea sa despre această echipă managerială a bâjbâielii programate, califică drept ,,cel mai prost guvern de după decembrie 1989’’?
Părere despre cabinet și despre premier însuși pe care președintele Klauss Iohannis este dator să și-o prezinte este obligatorie de vreme ce, încă de la desemnare, domnia sa l-a numit ca fiind ,,guvernul meu’’!
Dumnealui își asumă oare, în solidar cu premierul Cioloș aberantele deziceri, bâlbele decizionale ale ministrilor și, peste toate, gravele abuzuri comise de către aceștia?
Și, la urma-urmelor, la ce răspuns să ne mai așteptam de vreme ce e limpede ca bună-ziua că , la nici șase luni de la investire acest ,,guvern al meu’’, așa cum l-a botezat Klaus Iohannis, de dovedește a fi, de fapt, „eșecul meu’’.
Eșec al președintelui Klaus Iohannis!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.