Guvernul isi va asuma raspunderea pe masuri economice

Guvernul isi va asuma raspunderea pe masuri economice

0 183

Dupa schimburile de „amabilitati” de saptamana trecuta cele doua partide aflate la guvernare par sa reuseasca sa puna la punct proiectele legislative ce vor urma a fi trimise spre Parlament. Guvernul isi va asuma raspunderea pe mai multe masuri pentru stimularea economica. Printre acestea se numara scutirea de impozit de profitul reinvestit, imbunatatirea legii investitiilor si impozitarea forfetara a activitatilor in care evaziunea fiscala e greu de evaluat, a declarat la finalul sedintei Coalitiei Adriean Videanu, ministrul democrat-liberal al Economiei.
Executivul are in vedere si sustinerea productiei pentru export prin garantii si contragarantii, extinderea cadrului legal pentru parteneriatul public-privat pentru stimularea investitiilor straine directe, precum si legea responsabilitatii fiscale, scrie Mediafax.
Potrivit declaratiilor liderului PD-L, marti va fi luata o decizie finala si in ceea ce priveste valorificarea unitatilor de atribuire. Executivul a analizat impactul acestor masuri si a concluzionat: aplicarea lor inseamna un efort de 248 de milioane de lei, dar in 2010 ele vor intoarce la bugetul consolidat venituri de 398 de milioane de lei, a precizat Videanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.