Guvernul isi scoate labele din buzunarele chelnerilor

Guvernul isi scoate labele din buzunarele chelnerilor

0 509

La doar o saptamana dupa ce l-a introdus, Ministerul Finantelor renunta la impozitul pe bacsis. Avocatul Poporului tocmai contestase la Curtea Constitutionala ordonata privind impozitarea atentiilor in bani, dar devenise clar chiar si pentru functionarii de la Finante ca birul nu se poate aplica in toate situatiile

La doar o saptamana dupa ce l-a introdus, Ministerul Finantelor renunta la impozitul pe bacsis. Avocatul Poporului tocmai contestase la Curtea Constitutionala ordonata privind impozitarea atentiilor in bani, dar devenise clar chiar si pentru functionarii de la Finante ca birul nu se poate aplica in toate situatiile.

Toti cei care s-au dotat cu butoane de bacsis pe casa de marcat si registre speciale raman cu paguba si nervii consumati.

Avocatul Poporului a considerat ca Ordonanta 8 din 2015 incalca principiul separatiei puterilor in stat, drepturile si libertatile constitutionale si in speta liberul acces la justitie. Cel mai probabil, insa, protestele mediului de afaceri si constatarea simpla ca ordonanta era inaplicabila, au constrans conducerea Ministerului de Finante sa renunte la impozitarea bacsisului.spaga1

La nici o saptamana de cand ordonanta a intrat in vigoare, Ministerul de Finante a anuntat astazi ca renunta la impozitarea bacsisului. Prevederile vor fi eliminate din ordonanta de urgenta a Guvernului, pana cel tarziu la 1 iunie.

Daca au scapat de stresul emiterii de bonuri de bacsis, comerciantii au ramas, insa, cu paguba cheltuielilor de dotare cu case de marcat si registre speciale, dar si cu nervii pe care si i-au tocat incercand sa intre in legalitate.

Daca ar avea ceva glagorie in cap, guvernantii si-ar da seama ca retragerea unei decizii cretine la dupa doar o saptamana de la implementare decredibilizeaza orice alta mare strategie pe care ar vrea s-o aplice.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.