Guvernul inchide robinetul de apa calda cu mana CET

Guvernul inchide robinetul de apa calda cu mana CET

0 120

Brasovenii, bun si rau-platnici laolalta, afla chiar in acest moment cu ce-i incalzeste vizita recenta in Austria a autoritatilor locale. Cu nimic! Chiar se-ntampla ca-i racoreste de-a dreptul, in conditiile in care pe robinetele de apa calda din apartamentele orasului vine doar un zgomot lugubru de conducta nealimentata. In incercarea disperata de a mai atenua efectul datoriei de 50 de milioane de lei – 40 + 10 penalitati – pe care o are catre Distrigaz, CET a sistat din aceasta dimineata furnizarea apei calde. O masura dura, dar prevestita oarecum de cuantumul debitelor si, mai ales, de discretia totala care a inconjurat intoarcerea delegatiei brasovene de la sediul Warmebetriebe din Austria.
Presa relatase despre vizita reprezentantilor Primariei, in fruntea cu primarul orasului, si cei ai CET la sediul companiei austriece, pentru a se dumiri cum functioneaza o centrala pe biomasa, din genul celei preconizate sa se construiasca si la Brasov. Revenirea vizitatorilor nu a prilejuit, cum ar fi fost normal, o conferinta de presa, care sa dezvaluie detalii despre viitorul la Brasov al firmei EcoHeat, rodul parteneriatului dintre Primarie si austrieci, de la care brasovenii spera rezolvarea problemelor cu incalzirea. Nici un cuvintel macar. In locul vorbelor, CET-ul ne serveste, incepand cu aceasta dimineata, intarcarea de la conducta de apa calda. Masura de pe urma careia sufera deopotriva debitorii – agenti economici si consumatori casnici – de la care centrala trebuie sa recupereze 27 de milioane de lei, dar si bunii-platnici, in ciuda eforturilor lor de a fi cu facturile la zi.
La strangerea robinetului, CET a fost ajutata cu larghete de Guvern, care refuza cu mitocanie sa aloce Brasovului subventia legala pentru sezonul trecut, cuvenita urbei drept compensare pentru scumpirea combustibilului. Reprezentantii Primariei, CET, Distrigaz si ai Guvernului negociaza de dimineata o solutie prin care CET Brasov sa achite o parte din datoria de 50 de milioane de lei catre Distrigaz, fara ca toti cetatenii orasului sa sufere.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.