Guvernul – fara bani si in blocaj

Guvernul – fara bani si in blocaj

0 143

Guvernul Boc are ghinion, bugetarii nu vor mai intra in concediu fara plata de la 1 octombrie. Aceasta masura, concediul fara plata al bugetarilor, prevazuta de catre Putere, se amana din nou datorita lipsei legii. Desi masura trebuia sa intre in vigoare de la 1 octombrie, legea nu poate fi aplicata intrucat a fost contestata la Curtea Constitutionala de PNL. Magistratii vor da un verdict, cel mai devreme, pe 8 octombrie.
Reamintim ca in conformitate cu angajamentele guvernamentale bugetarii ar fi trebuit sa intre in concediu fara plata 10 zile din septembrie, dar legea nu a fost gata. Acum, ca a fost aprobata, mai trebuie sa astepte cel putin doua saptamani pentru ca judecatorii Curtii Constitutionale sa se pronunte in privinta legalitatii sale.

Guvernul – fara bani si in blocaj
Majoritatea masurilor prevazute in Acordul cu FMI, vor fi din nou amanate din acelasi motiv.
De exemplu reducerea cheltuielilor statului se amana de la o luna la alta, desi Bugetul statului are nevoie disperata de bani pentru a putea acoperi plata salariilor si a pensiilor.
Guvernul are mainile legate, insa, de aceasta data. Daca legea va fi declarata constitutionala, si restructurarea agentiilor guvernamentale va demara cu intarziere.
In urma procesului, 8.000 de persoane vor ramane somere. Guvernul miza, din octombrie, si pe banii acestor agentii. Toate veniturile autoritatilor ar fi trebuit sa intre direct in vistieria statului, urmand ca banii sa fie reimpartiti de Guvern. Guvernul spera sa faca economie si de pe urma interzicerii cumularii pensiei cu salariul de la stat, masura ce era planificata tot pentru octombrie.
Banii vor intra, insa, la buget cu intarziere.
Tot de la 1 octombrie oamenii de afaceri ar fi trebuit sa nu mai plateasca impozit pentru profitul reinvestit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.