Guvernul, dispus sa supuna unui audit cifrele pe deficit!

Guvernul, dispus sa supuna unui audit cifrele pe deficit!

0 80

Guvernul se declara pregatit pentru un audit permanent pentru „mentinerea increderii” Comisiei Europene in cifrele privind deficitul bugetului consolidat, releva Memorandumul suplimentar de intelegere convenit cu UE si publicat, vineri, in Monitorul Oficial. „Avandu-se in vedere modificarea perspectivelor economice pentru anul 2010 aparuta de la evaluarea programului din luna ianuarie 2010, tinta de deficit ESA95 pentru anul 2010, de 6,4% din PIB, din primul memorandum suplimentar va fi inlocuita cu o tinta de 7,3% din PIB in termeni ESA95 (6,8% din PIB in termeni de numerar). Pentru mentinerea increderii in cifrele privind deficitul bugetului general consolidat, Guvernul Romaniei este gata sa supuna aceste cifre in permanenta unui audit. Progresele in materie de consolidare fiscala vor fi monitorizate in raport cu aceasta noua tinta”, releva memorandumul.
Va reamintim ca o misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, s-a aflat, in perioada 26 iulie – 4 august, la Bucuresti, pentru a incheia cea de-a cincea evaluare a indeplinirii de catre Romania a acordului stand-by, semnat in mai 2009. Concomitent, s-a aflat la Bucuresti si o misiune a Comisiei Europene.
Seful delegatiei Comisiei Europene (CE) in Romania, Laurent Moulin, a declarat, la finalul misiunii, ca Romania indeplineste conditiile pentru eliberarea unei noi transe din imprumutul acordat de CE.
„Conditiile pentru eliberarea unei noi transe sunt indeplinite. Acesta este un semn puternic de stabilitate macroeconomica”, a precizat Moulin. El a adaugat ca implementarea masurilor anticriza va fi suficienta pentru atingerea tintei de deficit in 2010 si 2011.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.