Guvernul ataca tiganii cu Vadim Tudor

Guvernul ataca tiganii cu Vadim Tudor

0 125

Carcotasii ar trebui sa se mai cenzureze cand vorbesc despre apatia, daca nu chiar incompetenta autoritatilor in problema delicata a cetatenilor romani aflati la munca in Italia. Chiar daca parea la un moment dat ca guvernanti si alesii nu fac nimic, dar absolut nimic pentru a da le da o mana de ajutor conationalilor expusi valului italian de xenofobie, ultimele masuri luate pentru temperarea scandalului dovedesc contrariul.


Vina Guvernului pentru gestionarea sinistra a problemei italiene nu a inceput cu declaratia inepta a premierului Tariceanu cum ca statul italian ar fi trebuit sa le asigure locuri de munca cetatenilor romani veniti sa lucreze in Peninsula. Dupa aroganta prosteasca a primului ministru, ai fi zis ca Romania tocmai se pregatea sa incaseze premiul cel mare pentru succese devastatoare in integrarea tiganilor.


Incompetenta guvernamentala in problema italiana dureaza, insa, de fix un an de zile, de cand Romania nu are ambasador in Cetatatea Eterna. Disensiunile celor doua Palate si birocratia mocirloasa din diplomatia mioritica au facut astfel ca singurul vinovat pentru lipsa de asistenta acordata cetatenilor romani sa nu fie acum vreun inalt diplomat ci portarul de la Consulatul roman de la Roma. Care nu deschise usa institutiei si vorbeste doar la interfon cu puhoaiele de romani veniti sa se planga de tratamentul la care sunt supusi din partea autoritatilor italiene.


Ultimele masuri luate de guvernanti vin insa sa ne linisteasca. Inainte cu o luna de izbucnirea scandalului facut vizibil de fapta tiganului Mailat dar care fierbea inabusit de multa vreme, Guvernul trimisese in Italia o delegatie oficiala ce includea un consilier al premierului in probleme de romi, pe nume Bumbu. Care l-a luat in avion si pe fra’su, in calitate de bulibasa de Ardeal. N-ar fi fost nimic grav, daca fratii Bumbu n-ar fi cercetati pentru niste infractiuni de vatamare corporala. Guvernul si-o fi zis ca numai niste tipi cu oarece cazier pot sa inteleaga drama coetnicilor, care sufera de aceleasi relatii dubioase cu legea. Un alt fel de a spune ca scandalul italian a prins guvernul cu pantalonii in vine si descheiat la Bumbi.


Vestea cea mare este insa ca Vadim Tudor va conduce o comisie ce se va deplasa in Italia ca sa ia pulsul xenofobiei din Peninsula. Liderul PRM are ocazia in acest fel sa experimenteze in taberele de tigani delirurile provocate de propriile-i puseuri xenofobe, din care am apucat sa vedem transe consistente de-a lungul carierei sale. C.V. Tudor s-a pregatit deja pentru razboi si a declansat primul atac impotriva vocabulei „rrom”, pe care o considera o inventie lingvistica menita sa mascheze tiganiile cu care se indeletnicesc balaoachesii in Romania sau aiurea.


Aici omul chiar are dreptate. Sper doar ca pentru indreptarea inovatiile tampite de limba girate de Academia Romana sa nu fie nevoie de cate un conflict etnic.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.