Guvernul achizitioneaza servicii si produse ecologice

Guvernul achizitioneaza servicii si produse ecologice

0 50

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, in cooperare cu firma de consultanta AEA Mediu Consulting, a demarat proiectul “Studiu de piata cu privire la produsele si serviciile existente in Romania care indeplinesc criterii ecologice”.
Rezultatele acestui studiu vor fi utilizate pentru fundamentarea Planului National de Achizitii Publice Ecologice.
Studiul va cuprinde realizarea unei baze de date privind produsele si serviciile ecologice existente pe piata din Romania pentru noua domenii de interes: produse pentru curatenie, materiale de constructii, echipamente de iluminat, produse alimentare si bauturi, mobila, echipamente IT, hartie copiativa, autobuze, servicii pentru autobuze, echipamente pentru transport si automobile.
Prin realizarea Planului de actiune pentru achizitii Publice Ecologice se promoveaza in mod sustinut conceptul de achizitii publice verzi in randul statelor membre, sectorul public avand o putere semnificativa de cumparare si putand orienta piata spre furnizarea de produse si servicii ecologice.
In luna mai a acestui an, MMDD a devenit partener in cadrul programului Sustainable Energy Europe lansat de Directoratul General pentru Energie si Transport al Comisiei Europene, prin calificarea mai multor proiecte, inclusiv a Planului National de Actiune pentru Achizitii Publice Ecologice, in aria de acoperire a programului.
Scopul acestui proiect pregateste Planul National de Actiune pentru Achizitii Publice Ecologice, iar acesta are ca rezultat colaborarea dintre administratia publica centrala si locala, dar si dintre firmele private si organizatii non-guvernamentale, care va introduce tinte cu privire la achizitiile de servicii si produse ecologice.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.