Guvernul a taiat din nou bani de la Sanatate

Guvernul a taiat din nou bani de la Sanatate

0 409

Desi la rectificare de astazi se vor aloca aproximativ 360 de milioane de lei in plus Ministerului Sanatatii, banii sunt insuficienti pentru a acoperi cresterile salariale prevazute de la 1 octombrie, care insumeaza 490 de milioane.

Desi la rectificare de astazi se vor aloca aproximativ 360 de milioane de lei in plus Ministerului Sanatatii, banii sunt insuficienti pentru a acoperi cresterile salariale prevazute de la 1 octombrie, care insumeaza 490 de milioane. In aceste conditii managerii de spitale vor fi nevoiti sa taie din fondurile pentru medicamente, hrana sau materiale sanitare.
Asta daca nu vor fi publicate rapid normele de aplicare ale ordonantei de guvern care prevede cresterile salariale pentru personalul medical.
Dupa ce si la rectificarea din vara ministerul sanatatii a fost vitregit de peste 375 milioane de lei, exista riscul ca banii pentru salarii sa fie luati de manageri de la alte capitole, spune dr. Marius Neculoiu, senator PNL.bani sanatate1
Pentru a nu fi nevoiti sa treaca la astfel de decizii, managerii de spitale ar trebui sa incheie contracte aditionale cu casele judetene de asigurari de sanatate, prin cresterea tarifului pe caz ponderat.
Pentru asta trebuie insa ca normele de aplicare a ordonantei de guvern sa fie publicate cat mai repede.
Primele salarii marite pentru luna octombrie vor trebui achitate incepand cu 5 noiembrie. Peste 200.000 de angajati din sistemul medical vor primi salarii majorate cu 25%.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.