Guvernul a scos Brasovul din Masterplanul de Transporturi

Guvernul a scos Brasovul din Masterplanul de Transporturi

0 675
Intermodalul de la Feldioara si Aeroportul de la Ghimbav trebuie introduse in Masterplanul de Transporturi al Romaniei! Este solicitarea liberalilor brasoveni, care cer autoritatilor centrale tina cont de importanta acestor doua investitii nu numai pe plan local, dar si regional si national. Parlamentarii brasoveni vor cere Ministerului Transprturilor modificarea documentului strategic dar solicitarile vor fi inaintate si Comisiei Europene.
Guvernul Ponta nu a considerat o prioritate nici Intermodalul de la Feldioara, nici Aeroportul de la Ghimbav, astfel ca cele doua obiective nu au fost cuprinse in cel mai important document care sta la baza dezvoltarii transporturilor romanesti, Master Planul General de Transporturi.
Liberalii brasoveni cer introducerea celor doua obiective majore pentru dezvoltarea locala, regionala dar si nationala in documentul stategic pentru proiectele de transport in perioada 2014-2020. Potrivit lui Dragos David, membru al comitetului judetean executiv al PNL Brasov, la Bucuresti se lucreaza fara a se consulta cu factorii decidenti din teritoriu si din judete.
Culmea este ca pe banii Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare, Ministerul Dezvoltarii a dat in lucru planurile de mobilitate pentru cei 7 poli de crestere de care nu se tine seama in acest Master Plan pentru ca aceste planuri de mobilitate la nivel de poli de crestere nu sunt gata, vor fi gata undeva in luna septembrie.  
Pentru ca nu sunt cuprinse in Master Plan, cele doua proiecte nu vor putea fi finantate cu bani europeni sau din alte surse de finantare si nici nu pot primi avize de la institutiile de profil. De aceea, parlamentarii liberali brasoveni vor cere modificarea documentului strategic.
Brasovul voia sa construiasca un intermodal la Feldioara cu 20 de milioane de euro, din fonduri europene. Documentatiei pentru realizarea obiectivului feroviar este pregatita in proportie de 95%. De altfel, este cel mai avansat proiect din toate celelalte intermodale din tara si poate fi adaptat usor la noul ghid de finantare europeana care trebuie sa apara.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.