Guvernul a ratificat acordul stand-by cu FMI

Guvernul a ratificat acordul stand-by cu FMI

0 194

Guvernul a ratificat, miercuri, proiectul de lege pentru ratificarea acordului stand-by incheiat cu Fondul Monetar International (FMI), printr-un proiect de lege care va fi transmis Parlamentului spre adoptare.
Premierul Emil Boc a confirmat ca reprezentantii Guvernului se vor intalni, miercuri seara, cu membrii delegatiei Fondului Monetar International (FMI), precizand insa ca este vorba de o „intalnire politica a Coalitiei” cu oficialii FMI si ai Comisiei Europene.
Potrivit unor surse oficiale, la Palatul Victoria a sosit si liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, pentru a participa la aceasta intalnire.
Acordul stand-by a fost ratificat in sedinta de miercuri a Executivului, inainte de prima discutie pe care reprezentantii Guvernului o vor avea cu membrii delegatiei FMI aflati la Bucuresti.
Surse guvernamentale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca delegatia FMI se va intalni miercuri, cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si ulterior, in aceeasi seara, cu grupul de ministri desemnat sa negocieze cu institutia financiara.
La cea de-a doua intalnire ar putea participa si premierul Emil Boc.
Reprezentantii FMI au avut deja discutii, la nivel de experti, cu banca centrala si Ministerul Finantelor Publice.
Echipa desemnata de premier pentru discutiile cu FMI este formata din ministrii Finantelor, Economiei, Transporturilor, IMM-urilor si Muncii (Gheorghe Pogea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Constantin Nita si Marian Sarbu) si vicepremierul Dan Nica, a anuntat luni vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur.
Grupul are mandat de principiu sa abordeze temele legate de plafonul garantiilor guvernamentale, resursele pentru investitii, neimpozitarea profitului reinvestit si problema deficitului bugetar.
O delegatie a FMI, condusa de Jeffrey Franks, a sosit marti la Bucuresti, pentru prima evaluare a acordului stand-by aprobat de boardul institutiei in mai, discutiile urmand sa se incheie pe 10 august.
Romania are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, de 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.
Liviu Dragnea: Relatia dintre PSD si PDL este destul de rece, nu exclud o restructurare

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.