Guvernul a majorarat cu 25% salariile din sistemul sanitar!

Guvernul a majorarat cu 25% salariile din sistemul sanitar!

0 373

Ordonanta de Urgenta care prevede majorarea salariilor din sistemul sanitar cu 25%, incepand cu data de 1 octombrie 2015, a fost aprobata in sedinta de Guvern de miercuri, informeaza Mediafax. Premierul Victor Ponta anuntase, la inceputul sedintei de Guvern, ca pe ordinea de zi „in primul rand avem ordonanta, e finalizata, ordonanta prin care prevedem de la 1 octombrie cresterea cu 25% a salariilor actuale pentru tot personalul din sistemul sanitar”.
Pe ordinea de zi a sedintei de astazi, 26 august, a Executivului este Ordonanta de Urgenta „prin care prevedem de la 1 octombrie cresterea cu 25% a salariilor actuale pentru tot personalul din sistemul sanitar. Pentru ca vreau sa fiu atat de clar incat toata lumea care vrea sa auda si sa inteleaga limba romana, sa inteleaga. E vorba de salariile actuale, da, 25% la salariile actuale, nu la alte calcule, nu la alte povesti, pentru toata lumea care lucreaza in sistemul sanitar„, a afirmat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei.medici greva1
Acesta a spus ca „este nevoie, si sper sa am sprijin in continuare, de cresterea veniturilor celor care lucreaza in sistemul medical, in acelasi timp insa in paralel cu reformele importante. Si introducerea cardului de sanatate a fost si este o reforma importanta. Cei care stiti bine de ce se opuneau, asta e, intotdeauna se vor opune unii cand vrei sa schimbi ceva important. Dar cred ca mai este in continuare mult de facut si dl ministru Banicioiu, presedintele Casei si ceilalti, mergem mana in mana cresteri salariale cu reforma in sistem. Asa cred ca e normal. Daca s-ar fi putut azi sa facem cu 100%, cu 200%, cu 300% as fi facut cu toata inima, ca era corect„.
Ponta a sustinut ca „putem astazi 25, la anul 25 si putem sa avem o anumita perspectiva. Iar pe masuri punctuale cum ar fi accesul rezidentilor la constructiile ANL si alte lucruri mai putin cunoscute, dar pe care putem sa le rezolvam cu bunavointa„.
Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a intervenit si a precizat ca accesul rezidentilor la constructiile ANL este masura „inclusa in ordonanta de azi”.
Tot in deschiderea sedintei de guvern, parte la care televiziunile au acces, Victor Ponta i-a cerut Rovanei Plumb, ministrul Muncii, sa gaseasca o solutie si pentru asistentii sociali.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.