Guvernul a eliminat obligativitatea platii pe card a salariilor

Guvernul a eliminat obligativitatea platii pe card a salariilor

0 168

Angajatii din sectorul bugetar vor putea sa-si primeasca drepturile salariale si in numerar, nu numai pe card cum prevede legislatia actuala, a declarat premierul Emil Boc, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Primul act normativ adoptat in aceasta sedinta a Executivului a fost un proiect de lege privind modificarea OUG 149/2007 care prevede obligativitatea efectuarii platii salariilor pe card. Cele mai dezavantajate de aceasta masura vor fi bancile care nu vor mai beneficia de comisioanele aferente.
In iulie, Curtea Constitutionala a hotarat ca plata obligatorie pe card a salariilor in sectorul bugetar este neconstitutionala deoarece, prin comisioanele impuse, se diminueaza din drepturile salariale.
Astfel, prevederile OUG 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice sunt neconstitutionale.

Libertate de optiune sau un pas inapoi?
„Actul normativ da libertatea angajatilor de a opta pentru plata salariilor cash sau pe card”, a declarat ministrul finantelor, Gheorghe Pogea. Potrivit acestora, ministerele vor trebui sa ia masuri astfel incat plata salariilor sa poata fi facuta si in numerar.
Emil Boc a cerut Secretariatului General al Guvernului sa solicite Parlamentului procedura de urgenta pentru adoptarea proiectului de lege.
Iata ca aceasta noua situatie ne obliga se reflectam daca suntem in fata libertatii de optiune sau un in fata unui pas inapoi?
Oricum fiecare cetatean are dreptul de a alege cum trebuie sa-i fie platita munca, dar si existenta unui cont bancar personal nu strica in noua societate pe care ne chinuim sa o edificam.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.