Guvernul a aprobat cifrele de scolarizare pentru anul 2008-2009

Guvernul a aprobat cifrele de scolarizare pentru anul 2008-2009

0 75

Guvernul a aprobat cifrele de scolarizare pentru anul scolar si universitar 2008-2009, pentru invatamantul preuniversitar si superior de stat, anunta un comunicat de presa emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii.


Numarul locurilor in gradinitele de stat in anul scolar 2008-2009 va fi cu 15.000 mai mare decat cel de anul acesta, iar numarul locurilor in invatamantul liceal va fi cu 2.000 locuri mai mult decat anul trecut.


„Avem un deficit in gradinite de aproximativ 300.000 de locuri. Deja s-a semnat ordinul de ministru privind initierea procedurii de licitatii pentru achizitionarea serviciului de proiectare a proiectelor tip pentru gradinitele cu 2 si 4 locuri, cu program normal, in special pentru mediul rural sau orase mici, si gradinitele cu 4 si 6 locuri, cu program prelungit, care presupun cantine si spatiu de odihna, in special pentru a acoperi deficitele din zonele urbane mari”, a afirmat ministrul Educatiei.


Pentru invatamantul postliceal de zi si/sau seral sunt alocate un numar de 14.500 de locuri.


Cifrele de scolarizare dimensioneaza sistemul national de invatamant in functie de o serie de indicatori specifici pentru fiecare ciclu de invatamant in parte. Se are in vedere faptul ca institutiile de invatamant trebuie sa functioneze astfel incat, prin calitatea serviciilor, sa raspunda asteptarilor publice.


Pentru invatamantul preuniversitar de stat, propunerile pentru cifrele de scolarizare se bazeaza pe proiectele inaintate de inspectoratele scolare si sunt fundamentate pe evolutia demografica a populatiei de varsta prescolara si scolara, pe capacitatea liceelor de a raspunde la cereri, pe optiunile elevilor si parintilor, pe studiile privind evolutia in perspectiva a pietei muncii, respectiv tendintele privind dezvoltarea regionala si a zonelor in care se afla unitatile de invatamant.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.