GUVERNANȚI BĂGAȚI DE SEAMĂ – ONU a aruncat bomba: Vaccinarea obligatorie e...

GUVERNANȚI BĂGAȚI DE SEAMĂ – ONU a aruncat bomba: Vaccinarea obligatorie e inacceptabilă! Iohannis se aude și la Cotroceni?

1 94


Țările care iau în considerare introducerea vaccinării obligatorii în lupta împotriva COVID-19 trebuie să se asigure că respectă drepturile omului, a declarat miercuri Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, subliniind că vaccinarea forțată nu e acceptabilă.
Vorbind la un seminar al Consiliului pentru Drepturile Omului printr-un mesaj video, Michelle Bachelet a avertizat că există considerații semnificative privind drepturile care trebuiau luate în considerare înainte de a se decide vaccinarea obligatorie.
Orice „decizie de vaccinare obligatorie trebuie să respecte principiile legalității, necesității, proporționalității și nediscriminării”, a spus ea

„În niciun caz oamenilor nu ar trebui să li se administreze forțat un vaccin.”

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a insistat că ”vaccinarea obligatorie ar trebui aplicată numai atunci când este necesar pentru atingerea unor scopuri convingătoare de sănătate publică și ar trebui luată în considerare numai atunci când se constată că măsurile mai puțin intruzive, cum ar fi purtarea măștilor și distanțarea socială, nu au reușit să răspundă acestor nevoi de sănătate.”
Ea a subliniat, de asemenea, că, pentru ca vaccinarea obligatorie să fie acceptabilă, țările trebuie să se asigure că vaccinurile sunt cu adevărat disponibile și accesibile.
Bachelet a mai spus că „vaccinurile utilizate trebuie, de asemenea, să fie suficient de sigure și eficiente pentru a atinge obiectivele de sănătate publică”.
De asemenea, orice regim de vaccinare obligatorie trebuie să fie suficient de flexibil pentru a permite „excepții adecvate, cum ar fi cazurile în care vaccinarea este contraindicată din punct de vedere medical pentru o persoană”.

Bachelet a spus că ar fi adecvat să se restricționeze unele drepturi și libertăți, inclusiv condiționarea accesului la școli, spitale sau alte spații publice de vaccinare.
Dar injecțiile forțate nu au fost niciodată acceptabile, a spus ea, „chiar dacă refuzul unei persoane de a respecta o politică obligatorie de vaccinare poate atrage alte consecințe legale, inclusiv, de exemplu, amenzi corespunzătoare”. (B.I.)
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

  1. Chestia asta cu …vacinarea este bruiaj si …discutii
    ca sa ne distraga atentia de la adevaratele probleme…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.