Gunoiul brasovean nu respecta normele UE

Gunoiul brasovean nu respecta normele UE

0 56

La omul sarac nici boii nu trag! Se pare ca judetul nostru nu se descurca nici macar cu depozitarea gunoiului. Desi pare ceva simplu la prima vedere, o data cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, depozitarea deseurilor menajere a devenit o adevarata problema.
Concret, la nivelul judetului Brasov, problema managementului deficitar al deseurilor risca sa se acutizeze, dupa ce ani in sir edilii au fost bombardati cu zeci de amenzi pentru ca depozitele de gunoi din localitati incalca normele de mediu. Si acesta este doar inceputul. Se pare ca lucrurile vor continua sa mearga pe o cale gresita deoarece, avand in vedere obligatiile asumate de Romania ca stat membru UE care a declarat a va inchiderea depozitelor neconforme, termenele stabilite pentru cele mai multe locatii din judet vor expira in acest an. Potrivit Agendei 21 a judetului, vor mai fi pasuite doar gropile de gunoi de la Predeal, Victoria si Codlea, care vor fi desfiintate in 2009, si locatia aferenta orasului Rupea, a carui termen de desfiintare este 2017.
Conform Planului de Amenajare a Teritoriului, in judetul Brasov este prevazuta organizarea a doua depozite ecologice, unul in zona Brasov si unul in Tara Fagarasului, si sase statii de transfer. Dar lucrarile merg lent spre foarte lent si astfel s-a ajuns la situatia in care in loc sa se investeasca sume importante de bani, fondurile se duc spre plata amenzilor.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.