Gunoaiele semenilor nostri

Gunoaiele semenilor nostri

0 62

O amica este dispusa sa ma plimbe uneori cu masina si prin afara orasului. Astfel ajungem sa ne mai proptim la iarba verde prin diferite locuri frecventate in acest scop de brasoveni.
Si pentru ca au fost gramezi de sarbatori in ultima vreme, mi-am rugat amica sa dam cate o raita, la sfarsitul acestor zile, prin cunoscutele locuri de popas ale brasovenilor in asemenea ocazii
Amintesc aleatoriu locurile: Pietrele lui Solomon, lacul Noua, “La Iepure”, Dambu Morii pana spre “Sapte Scari”, ba chiar locuri pe langa drumul spre Poiana Brasov.
Se zice ca exista prin Brasov Garda de Mediu, Politie, Jandarmerie, care ar trebui sa intervina si sa sanctioneze pe cei care lasa mizerie in urma lor cand pleaca spre casa. Dar nu am vazut degetel de reprezentant al acestor institutii, in toate aceste zile, pe unde am umblat. In schimb gunoaie cu nemiluita: cunoscutele pungi de plastic si peturi, hartii si ziare, plus ce mai cade de la masa omului. Pe deasupa si vetre cu focuri nestinse.
Si aceasta patru saptamani de sarbatoare la rand: Florii, Pasti, 1Mai si duminica de ieri.
Si uite cum suparam natura si ne mai plangem de reactiile ei.
Ar fi cazul ca autoritatile indrituite sa ia masuri mai ferme pentru a eradica din mintea si gandirea – cata mai este – a unor concetateni ca omul are voie sa faca orice, fara a fi pedepsit

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.