Gunoaiele brasovene

Gunoaiele brasovene

0 68


Doresc sa semnalez ce au gasit reprezentantii Prefecturii, ai Garzii de mediu si ai altor institutii abilitate, pe malurile principalelor rauri si ai afluentilor acestora ce strabat judetul Brasov.


De ce s-a efectuat acest control?


Pentru a a venit primavara si au inceput sa se topeasca zapezile din munti, destul de apreciabile in acest sfarsit de iarna, iar daca mai cad si ceva ploicele in acest timp, raurile si afluentii se vor umfla, cum s-a mai intamplat si in alti ani.


Iar ca apa sa-si vada in pace de cursul ei, este nevoie ca albiile acestor rauri si raulete sa fie curate, fara posibilitatea de a se forma diguri nedorite in calea apelor, acestea ajungand sa iasa din matca si sa provoace pagube.


Insa cei care s-au dus sa aprecieze starea de fapt la fata locului au putut constata, in tot judetul, o poluare ridicata a albiilor raurilor mai peste tot, gunoaiele impanzind malurile si chiar cursul raurilor. Aceste gunoaie constau in tot felul de produse din plastic, in moloz, alte diverse resturi din activitatea de constructii, resturi menajere de dimensiuni mai mari, fasii de panza, carpa, plus alte nenumarate gunoaie.


De aceste produse ale nesimtirii au beneficiat raurile din zona Bran-Moeciu, Vama Buzaului, Brasov-Ghimbasel, cursul Oltului si multe altele.


Au fost aplicate amenzi in valoare de circa 23.000 lei, avand in vedere ca autoritatile locale nu au vegheat la pastrarea curateniei in aceste zone si nu au actionat in vederea indepartarii acestor nereguli.


Sa speram ca natura nu ne va bate prea tare si ca, pana la cresterea nivelului apelor, raurile vor fi curatate de gunoaie.


?


Dan Bota? ???

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.