Gumele de mestecat au numai E-uri

Gumele de mestecat au numai E-uri

0 101

Gumele de mestecat ajuta la albirea dintilor, dau o respiratie proaspata mentolata si indeparteaza cariile. Cam acestea ar fi efectele benefice care apar in reclamele acestui produs indiferent de brandul pe care il promoveaza.
Daca citim, insa, ingredientele care compun aceasta „pasta de dinti” la indemana oricui, observam ca aceasta contine o insiruire de substante chimice.
Sucul de fructe care creeaza unele arome este prezent intr-o cantitate nesemnificativa.
Mentos Chewing Gum Juice Blast, de exemplu, este o guma de mestecat cu interior lichid, cu suc de fructe, fara zahar, cu indulcitori.
Aceasta are in compozitie indulcitori de toate felurile, adica nici mai mult, nici mai putin de 26 de E-uri extrem de nocive pentru organism.
Producatorul ne atentio¬neaza asupra faptului ca pot aparea efecte laxative in cazul unui consum excesiv si ca are in compozitie o sursa de fenilalanina.
Informatiile nutritionale pentru 100 g sint urmatoarele: valoare energetica 171,3 kcal/713 kj, proteine 0 g, carbohidrati 71 g (din care zahar 0 g, polioli 71 g), fibre 0,2 g, grasimi 0 g (din care saturate 0 g), sodiu 0 g.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca fiind din gama gumei de mestecat care contine 26 de aditivi alimentari din categoria indulcitorilor calorigeni si acalorigeni, agenti de ingrosare, coloranti, emulgatori, agenti de glazurare, antioxidanti.
Din aceasta cauza, guma de mestecat nu are valoare biologica si nici nutritiva, dar stimuleaza productia de saliva peste limitele fiziologice, putand provoca efecte nedorite asupra sistemului digestiv.
Produsul contine surse de fenilalanina din E 951, aluminiu din E 120, beta-caroten E 160. Fenilala¬nina este interzisa suferinzilor de fenilcetonurie, aluminiul este asociat cu aparitia maladiei Alzheimer, iar beta-carotenul mareste incidenta aparitiei cancerului de plamini la fumatori.
Produsul anali¬zat nu este recomandat copiilor, adolescentilor, fumatorilor, femeilor insarcinate si care alapteaza. De asemenea, nici sufe¬rinzii de maladii neurodegenerative si de cancer nu o vor include in alimentatia lor. Guma de mestecat analizata este interzisa suferinzilor de fenilcetonurie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.