Guma lichida care creste cantitatea de insulina

Guma lichida care creste cantitatea de insulina

0 240

Principalul ingredient al produsului analizat este zaharul, care are un index glicemic foarte ridicat si o absorbtie rapida in organism. Putini dintre consumatorii acestui produs si a dulciurilor in general stiu ca celulele canceroase se hranesc in mod predominant cu zahar.
Din aceasta cauza este distrusa functia pancreatica, prin eliminarea unei cantitati foarte mari de insulina intr-un timp foarte scurt.
In compozitia gumei de mestecat mai intra si alte glucide cu index glicemic ridicat, dar cu absorbtie lenta — siropul si amidonul de porumb. Cantitatea mare de glucide din acest produs imprima o valoare energetica ridicata. Supraponderalii si obezii trebuie sa consume cu precautie guma de mestecat “Blow up”.
In compozitia produsului analizat intra si un colorant chimic de sinteza, E129, care nu ar trebui sa fie folosit in alimentatia copiilor.
Rosu Allura induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), care se manifesta prin tulburari de comportament.
Doza zilnica admisa pentru acesta este de 7 mg/kg corp. Depasirea acesteia poate duce la aparitia alergiilor, dar si la dezvoltarea celulelor canceroase. Oricum, specialistul atrage atentia asupra faptului ca E129 nu este inca evaluat suficient din punct de vedere toxicologic. De asemenea, persoanele sensibile vor evita consumul colorantului artificial E171, dioxid de titan. Ceara Carnauba (E903) este utilizata in mod special pentru ceruirea fructelor, dar poate da stralucire si altor alimente.
Testele realizate pana in prezent arata ca are potential cancerigen si ca le poate provoca alergii persoanelor sensibile. In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta rezulta ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, bolnavilor de cancer, celor care manifesta alergii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.