Gropi de gunoi neconforme cu normele UE

Gropi de gunoi neconforme cu normele UE

0 152

Daca ar fi sa ne luam dupa aceste norme – de data aceasta le4 accept si le imbratisez, eu, vesnicul carcotas – in Romania exista, conform statisticilor, 2.297 depozite de deseuri neconforme normelor UE, si aceasta cu doar doua saptamani inainte de data limita ceruta pentru rezolvarea acestui aspect.
Aceasta constatare-declaratie a fost facuta de comisarul sef al Garzii Nationale de Mediu (GNM), Silvian Ionescu.
Din 16 iulie, toate statele membre ale UE vor fi verificate, iar procedurile ar putea oferi Romaniei o perioadã de doua-trei luni pana la primirea scrisorii de notificare.
Polonia si Irlanda au reusit sa scape fara sa plateasca amenzi, pentru ca s-au conformat cerintelor pe durata derularii procedurii de infringement.
In context – chestie de mediu -saptamana trecuta Comisia Europeanã (CE) a lansat procedura de infringement impotriva Romaniei, si asta din cauza unor posibile incalcari ale legislaþiei europene privind pietele interne de electricitate si gaze naturale. Comisia anunta ca s-a concentrat in special pe reglementarile ce sustin concurenta in interesul consumatorilor, lucru inexistent la noi
Legat de cele aproape 3.000 de gropi de gunoi neconforme normelor UE, nu vad cum lucrurile pot fi indreptate in cele doua saptamani ramase pana la indeplinirea sorocului, nici chiar cu o eventuala amanare cu inca un trimestru. Si asta pentru ca in acest caz nu se gasesc bani in pusculita guvernamentala, golita de fandoseli turistico-tinerele cu iz politic, iar pe de alta parte guvernantii nici nu se gandesc la ecologizare, fiecare dintre partile aflate la guvernare tragand sa „ecologizeze” scaunele stapanirii de adversarii politici, chit ca ceaunul se numeste coalitie si este agatat de o toarta guvernamentala.
In plus, nu uitati, este un foarte important an electoral. Peste vara puneti-va pofta in cui, mana cereasca incepand sa va copleseasca, eventual, abia din a doua jumatate a lunii septembrie.
Inca un sfat, ca fapt divers. Cand va uitati la televizor, ia sa fiti atenti cum cei din coalitie, cu cat isi zambesc mai mult pe deasupra mesei, cu atat mai tare isi trag suturi pe dedesubt. De aceea nu o sa vedeti pe nimeni sa se ridice in picioare cata freme se stiu filmati, altfel majoritatea s-ar arata schiopatand in drum spre infirmierie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.