Groaza intr-un imobil brasovean

Groaza intr-un imobil brasovean

0 114


Intr-unul din blocurile foste de nefamilisti, aflat pe str.Zizinului, in apropierea fostei Uzine 2, sapte oameni, dintre care doi copii, au fost raniti, joi seara, datorita unei improvizatii de incalzit pe baza de benzina.


Dupa cum se stie, aceste blocuri locuite de tineri nefamilisti pe vremea in care mai exista industrie brasoveana, la care acestia isi castigau existenta, au fost construite in mare graba si cu minimum de utilitati cat sa se poata dormi cam inghesuit? si spala pe la mici chiuvete in camere, grupurile sanitare fiind comune.


Dupa distrugerea industriei brasovene, aceste imobile au inceput sa fie vandute doritorilor cu bani mai putini, fiind foarte ieftine. Din pacate nu s-au creat conditii de trai acceptabile, in sensul racordarii la gaz si la alte facilitati, astfel ca noii proprietari? s-au vazut obligati la diferite improvizatii, nemaifiind doar nefamilisti cu mancatul la cantina si spalatul rufelor la Nufarul.


O astfel de instalatie a explodat joi seara in camera lui Iosif Miclos, ranind copilul cuplului, pe parinti si inca patru invitati in acea seara acolo.Asta si datorita faptului ca, in momentul exploziei, usa s-a blocat.


Cele sapte persoane ranite si arse de explozie au fost internate la Spitalul Judetean Brasov, iar focul a fost stins de un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov.


Asemenea intamplare nu este singulara in Brasov si ar trebui sa dea de gandit autoritatilor.locale. Din cele aflate de la diferiti locatari ai unor asemenea garsoniere, Distrigazul refuza racordarea la gaz pe motiv ca incaperile sunt prea mici, existand pericolul acumularii de gaze si a exploziei. Dar daca il oblige pe om la folosirea aragazelor cu butelie sau a altor improvizatii, se elimina pericolul accidentelor? Statistica din ultimii ani demonstreaza contrariul. Si acest lucru ar trebui sa dea de gandit edililor brasoveni si sa-i indemne la gasirea unor solutii care sa-i aduca pe locuitorii acestor asa-zise garsoniere la nivelul de trai modern pretins de secolul XXI.


?


Dan Bota?


?


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.