Groapa – surpriza

Groapa – surpriza

0 302

Pe strada Politehnicii, aceea care leaga Republicii de Postavarului si Balcescu, adica in buricul targului vechi, lumea s-a pomenit cu o gaura in drum. Iar cei care au vazut noul obiectiv turistic pot confirma ca nu este vorba de un mic accident in asfaltul de proasta calitate practicat in ultimii ani prin urbea noastra, ci de o groapa de peste 0,50 metri diametru si adanca de vreo doi.
Ca groapa a starnit interesul localnicilor trecatori si al turistilor, mai ales straini, nu este de mirare, ca nu intalnesti asa ceva zilnic si la tot pasul. Poate mira doar faptul ca evenimentul a fost constatat pe indelete de un politist comunitar la o buna bucatica de vreme de la petrecere, omul neputand face altceva decat sa-si anunte sefii, care si ei si-au anuntat. la randul lor, sefii din Primarie, toate acestea durand ore bune, pentru ca probabil nu le functionau telefoanele.
Dupa aceste ore bune, timp in care groapa a fost admirata si fotografiata ca gura larg deschisa a unui rechin alb, a aparut si un „specialist” al Primariei, care s-a invartit in jurul gropii, studiind-o in amanuntime din toate unghiurile, mai putin din avion, si a diagnosticat solemn: „Este din cauza tevilor vechi si putred de coapte.”
Adica tevile de apa din zona sunt aproape antice, materialul prezentand fisuri ca un om batran, si astfel apa scursa prin ele a sapat si a tot sapat. Bun, dar unde a dus apa sapatura si unde s-a dus si ea mai apoi, de nu a lasat urme?
Dupa carei specialistul a plecat si el, sa organizeze santierul viitoarei lucrari.
Dupa care s-a lasat seara.
Nu stiu daca s-au pus ceva semne care sa atentioneze asupra gropii, ca am plecat in treburile mele. Concret este insa faptul ca se stie de vechimea multor instalatii subterane brasovene pe la Primarie, dar se prefera cheltuirea bugetului local pe asfaltari si distrugeri de spatii verzi, devenite hobby-ul primarului nostru, stie el de ce, in locul unor lucrari intr-adevar urgent necesare, cum ar fi si inlocuirea conductelor de apa stravechi din zona istorica a orasului nostru.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.