Groapa de gunoi numita DN1

Groapa de gunoi numita DN1

0 168

A trecut si minivacanta inceputului de mai, cu cele trei zile petrecute de multi, foarte multi citadini, inraiti sau obligati la acest statut, in afara betonului si asfaltului din oras, cat mai la iarba verde. Si de asa ceva Brasovul cu imprejurimile sale nu se poate plange asa ca, mai ales Valea Timisului pana spre Cotul Donului, de-a lungul soselei, dar si spre apus, spre Sibiu sau Bran ,covorul de oameni a acoperit covorul de iarba.
Oamenii s-au de plasat ori per pedes, pentru ceva miscare, ori in turismele proprii, dar desagile au fost pline, ca pentru un picnic bogat, de sarbatoare.
Dupa care au trecut celetrei zile si oamenii au plecat pe la casele si treburile lor.
Ieri, un amic mi-a sunat la usa, de dimineata, si m-a luat la o plimbare pe DN1, Valea Timisului, ca sa-mi arate o parte a produsului uman. Si am avut ce vedea!
Inca de pe sosea, la iesirea din Darste, se vedeau semnele lasate de oameni, de parca ar fi fost caini care si-au ridicat un picior la copac, stalp, etc. Parcarile de pe marginea soselei se transformasera in adevarate rampe de gunoi. La aceasta au contribuit deopotriva turistii, pensiunile, dar si societatile comerciale din zona, care nu au incheiat contracte cu firmele de salubritate.
In acest sens, al gunoaielor, am aflat ca zilnic angajatii de la Drumuri Nationale strang, din parcari, peste 10 tone de resturi, nu ale trecatorilor, ci ale agentilor economici din zona. In schimb s-a putut remarca disparitia indicatoareale care atentioneaza ca este interzis aruncatul gunoiului de catre acestia.
Satui de acesti munti de gunoaie, angajatii Companiei Naþionale a Drumurilor sunt decisi sa faca pe spionii, impreuna cu Politia rutiera. Ei vor patrula pe DN1 pentru a-i prinde in flagrant si a-i amenda pe cei care arunca aici gunoaiele.
In schimb, ar fi de dorit ca patrule mixte, deghizate si nu cu clopotei de coada, patrule formate din inspectori ai Garzii de Mediu si ai Politiei sau Jandarmeriei, sa umble in asemenea zile, dar si in sambetele si duminicile de peste vara, prin locurile de popas la iarba verde, cum ar fi zona Noua sau zona incepand de la iesirea din Darste, in sus spre Piatra Mare, si peste tot de-a lungul DN1 spre munte. Iar amenzile sa fie drastice, in cuantum cu mizeria lasata. Daca nesimtitii nu inteleg de buna voie si din constiinta civica si de buna crestere, atunci sa sufere la buzunar.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.