Gripa

Gripa

0 540

Desi gripa este una dintre cele mai cunoscute si mai vechi boli, ea ucide anual intre 500.000 si 1 milion de persoane. Desi vaccinul anti-gripal este cel mai sigur mod de prevenire, in fiecare an boala se “updateaza”, facand necesara crearea unui vaccin nou.


Si in acest an gripa si-a dezvoltat o noua tulpina, „Solomon Islanda”. Aceasta noua tulpina a circulat in timpul verii in emisfera sudica si are, totusi, un prim avantaj?: nu se raspandeste rapid. Cu toate acestea, odata contaminati cu aceasta tulpina, bolnavii pot face una dintre cele mai grave gripe. Pentru a preintampina o astfel de raceala, populatia este sfatuita sa se vaccineze.


In tara noastra campania de vaccinare se va desfasura in 3 etape. Prima a inceput pe data de 22 octombrie si a avut ca scop vaccinarea persoanelor peste 65 de ani, bolnavi cronici, persoanele adulte si copiii, personalul medical care acorda asistenta celor cu risc inalt, rezidentii in institutii de ocrotire sociala, precum si pacientii unitatilor medicale care ingrijesc persoane cu afectiuni cronice, salariatii institutiilor de ocrotire si ai unitatilor de boli cronice, copiii cu afectiuni medicale cronice pulmonare si cardiovasculare, pacientii infectati HIV, copiii si adolescentii supusi terapiei cu aspirina.


??????????? Si cum „paza buna trece primejdia rea”, va sfatuim si pe dumneavoastra sa apelati la vaccin.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.