Gripa porcina inchide scolile din Romania

Gripa porcina inchide scolile din Romania

0 57

Gripa porcina face tot mai multe victime in sistemul invatamant romanesc. Scolile sunt expuse acestui tip de virus care gaseste in salile de clasa un mediu propice pentru raspandire.
De la o saptamana la alta apar noi cazuri de gripa in diferite institutii de invatamant din colturi diferite ale tarii.
Scoala nr. 153 de pe Calea Giulesti a fost inchisa, acum doua zile, dupa ce au fost depistate cinci cazuri de gripa porcina, unul din ciclul primar si patru din cel gimnazial. Elevii nu vor mai veni la cursuri timp de o saptamana.
La Craiova, cinci copii si trei adulti intre care si o asistenta de la urgente sunt izolati la domiciliu. La Filiasi, scoala in care invatau cei mici a fost inchisa.
In ultimele 24 de ore, in Iasi medicii au confirmat inca opt noi cazuri. Astfel sunt 18 internati.
La Sighet, in punctul de trecere a frontierei inspre Ucraina unde sunt 200.000 de oameni bolnavi, vamesii poarta masti si manusi. Autoritatile vor inchide frontiera la primul caz de imbolnavire.
Si in Timisoara, o invatatoare intoarsa recent din Anglia a fost internata, iar medicii au confirmat prezenta virusului la doi dintre elevii ei.
O scoala din Filiasi, judetul Dolj, a fost inchisa din cauza gripei porcine, iar Directia de Sanatate Publica Dolj a confirmat, luni, alte opt cazuri de gripa cu noul virus AH1N1, unul dintre pacienti fiind asistent medical la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, transmite corespondentul NewsIn.
Presedintele Administratiei Spitalelor si a Serviciilor Medicale din Bucuresti, dr. Marius Savu, a declarat pentru Gandul ca ieri dimineata 800 de unitati solare, precum gradinite, scoli si licee, au primit 7.000 de litri de dezinfectanti si 60.000 de masti, ca masura de preventie impotriva raspandirii virusului A H1N1. „Mastile sunt doar pentru medicii si asistentele din unitatile scolare, deoarece acestia fac triajul in fiecare dimineata inainte ca elevii sa intre in scoala. Cadrele medicale sunt primele care intra in contact, iar mastile sunt o masura de precautie”, a spus dr. Marius Savu, citat de Gandul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.