Gripa aviara a reaparut in Romania

Gripa aviara a reaparut in Romania

0 95

Daca anul trecut tara noastra nu a mai avut probleme prea mari cu gripa aviara, anul acesta, aceasta ne ameninta din nou.


??????????? In localitatea Murighiol, din Delta Dunarii, au fost gasite pasari moarte, iar, in urma analizelor Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Tulcea a constatat ca este vorba despre virusul gripei aviare H5N1.


??????????? Ca o prima masura de siguranta au fost sacrificate toate cele 87 de pasari din gospodaria unde au fost gasite cele moarte si in zona s-au luat toate masurile de dezinsectie.


??????????? Autoritatile locale, in colaborare cu comandamentul Antiepizootic judetean, au hotarat ca localitatea Murighiol sa fie declarata zona de protectie, iar gospodariile din localitatile Mahmudia, Dunavatul de Jos, Dunavatul de Sus, Plopu si Sarinasuf au fost declarate zona de supraveghere.

??????????? Virusul H5N1 se transmite prin saliva, secretii nazale si excrementele pasarilor bolnave. Simptomele unei persoane infectate sunt asemanatoare unei gripe obisnuite: febra mare, dureri musculare si de cap, tuse etc. Autoritaile medicale au afirmat ca riscul ca o persoana infectata sa moara este de la 33% pana la 100%.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.