Grila de salarizare unica – tot mai mica ?

Grila de salarizare unica – tot mai mica ?

0 181

Coeficientii de ierarhizare din proiectul Legii unice de salarizare in sectorul bugetar au fost redusi, dupa analiza financiara facuta de Ministerul de Finante, cu pana la 25%, fiind afectate de diminuare si functiile inalte, precum cea de ambasador si de vicepresedinte la ICCJ sau la CSM. Noile propuneri au fost trimise deja de Ministerul Muncii sindicalistilor, informeaza Mediafax.
O reducere de 25% a fost aplicata functiilor de conducere din Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Astfel, daca in vechea propunere ambasadorul putea obtine venituri cuprinse intre 8,65 si 10,81 de salarii minime pe economie, in functie de vechime, noile propuneri stabilesc ca acestia vor avea intre 6,50 si 8,10 salarii minime.
Potrivit noului proiect, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI) va avea salariul cu 25% mai mic decat cel stabilit in propunerile initiale, coeficientul de ierarhizare fiind taiat de la 13,70 la 10,95, iar cel al vicepresedintelui va scadea de la coeficientul de 12,95 la 10,35.
In cazul vicepresedintilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), reducerea este de 20%, noii coeficienti fiind 11,90, fata de 14,90 initial. De o reducere cu 25 de procente va fi afectat si judecatorul cu grad de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit propunerilor initiale, pentru vechime maxima avea coeficientul de 11,52, acesta fiind insa redus la 8,65.
Au fost redusi cu 20% si coeficientii pentru vicepresedintii Senatului si ai Camerei Deputatilor, de la 14 la 11,20, precum si cei pentru presedintii comisiilor permanente, dar si pentru secretarii si chestorii Senatului si ai Camerei Deputatilor, de la 13,70 la 10,95.
Liderul Alma Mater: Salariile multor bugetari ar urma sa ramana, practic, la nivelul actual

„Nu stim daca Executivul pregateste o alta baza de referinta. Daca se pastreaza acesti coeficienti, ani multi si buni vom avea tot salariile din prezent”, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicale Alma Mater, Anton Hadar.

Liderul sindical se declara nemultumit de faptul ca, dupa indelungi dezbateri pe tema Legii unice a salarizarii, guvernul ia in calcul noi reduceri ale coeficientilor, care, cel putin in privinta educatiei, ar urma „sa mentina educatia in halul de mizerie in care se afla”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.