Grevistii de la IAR, multumiti de rezultatul negocierilor

Grevistii de la IAR, multumiti de rezultatul negocierilor

0 187

Sindicalistii de la IAR Ghimbav, aflati in greva generala din 7 mai, s-au declarat multumiti de rezultatul negocierilor privind prevederile din contractul colectiv de munca si, miercuri dimineata, au hotarat suspendarea grevei. Ca urmare, Adunarea Generala a Sindicatului Liber Independent ICA a dat mandat Biroului Executiv al SLI ICA sa semneze contractul colectiv de munca.


Marti, directorul general al IAR, Neculai Banea, a fost mandatat de seful AVAS, Teodor Atanasiu, sa negocieze cu sindicalistii revendicarile privind acordarea de salarii compensatorii in caz de disponibilizare.


Declarandu-se multumiti de rezultat, protestatrii au decis sa suspende greva pana la semnarea contractului, programata pentru vineri, 11 mai, si inregistrarea acestuia la Directia de Munca, urmand ca dupa aceasta etapa sa fie inchis oficial conflictul.


Potrivit negocierilor, timp de cinci ani din momentul schimbarii actionarului principal al SC IAR SA, angajatii vor beneficia de salarii compensatorii astfel: cei cu varsta sub 35 de ani: 16 salarii, cei cu varsta intre 35 – 45 de ani: 26 de salarii, cei cu varsta intre 45 – 55 de ani: 38 de salarii, cei peste 55 de ani: 40 de salarii.


In cazul in care se desface contractul de munca al angajatului din vina acestuia, nu se vor acorda salariile compensatorii. De asemenea, in cazul in care sunt disponibilizate persoane care au mai putin de 40 de luni pana la pensionare, acestea vor primi un numar de salarii compensatorii egal cu numarul lunilor ramase pana la pensionare.


Reprezentantii sindicatului si cei ai administratiei au cazut de acord si pe marginea majorarii salariilor astfel: majorare de 10% de la 1 martie 2007, 80 RON de la 1 iulie 2007, maxim 2% din fondul de salarii crestere individuala acordata de la 1 iulie 2007, 10% (in functie de cifra de afaceri) de la 1 octombrie 2007.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.