Greva spontana la CET

Greva spontana la CET

0 175

Zeci de angajatii ai centralei de termoficare s-au adunat ieri dimineata in fata biroului directorului general, ingrijorati ca isi vor pierde locurile de munca dupa ce societatea va fi preluata de firma privata Bepco SRL. Directorul Florin Cutitei negociaza cu liderii de sindicat felul in care se va face restructurarea societatii, in conditiile in care noua strategie de termoficare a Brasovului, votata in ultima sedinta de CL, nu garanteaza existenta in continuare a CET
Contractele angajatilor CET expira la 31 decembrie; lucratorii se tem ca nu vor mai fi prelungite dupa aceasta data si nici nu vor primi salarii compensatorii. Centrala de termoficare, care nu mai functioneaza de trei saptamani din lipsa gazului, are 682 de angajati, la majoritatea carora va trebui sa renunte.
Conducerea CET asteapta intrunirea Consiliului de Administratie la sfarsitul saptamanii pentru a decide soarta angajatilor. Saptamina trecuta, Consiliul Local Brasov a aprobat „Protocolul de Cooperare pentru Sustinerea Implementarii si Finantarii Proiectului de Constructie al Unitatii de Producere a energiei Termice in Cogenerare“, semnat de Municipiul Brasov, CET Brasov, Banca Comerciala Romina si SC Bepco SRL. In urma acestui protocol Brasovul va avea, incepind din luna noiembrie, un nou sistem de incalzire centralizat pe gaz, al carui cost de productie nesubventionat este estimat la 150 de lei/gigacalorie, fata de 420 lei cat costa in prezent gigacaloria produsa la CET, cu toate pierderile calculate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.