Greva japoneza in invatamant – 21 septembrie 2009

Greva japoneza in invatamant – 21 septembrie 2009

0 168

Tensiunile din invatamant sunt din ce in ce mai puternice. Profesorii profund nemultumiti de toate masurile punitive pe care guvernantii le-au aplicat fara a se gandi la consecinte, au inceput sa riposteze.
In aceste conditii, greva din invatamant bate la usa.
Astfel, Conferinta Judeteana a profesorilor din invatamantul preuniversitar maramuresean a hotarat ca, incepand de luni, 21 septembrie, si pana pe 5 octombrie cadrele didactice sa intre in greva japoneza.
Este modul de protest al profesorilor fata de decizia Guvernului de a taia sporurile dascalilor.
“Ultima forma a legii salarizarii unitare a aruncat in aer sistemul de invatamant. Astfel, incepand de la finalul acestei luni, vom primi salarii diminuate chiar si cu 40-50 la suta. Executivul a decis, prin doua articole de lege, sa abroge aproape toate sporurile dascalilor, mai putin cel de vechime, pana la data de 31 decembrie, iar de la 1 ianuarie 2010 sa aplice legea salarizarii, care la randul ei anuleaza sporul de stabilitate, cel de rural, de consiliere si salariul de merit. Dupa trei zile de la publicarea legii in Monitorul Oficial, profesorii mai au un singur spor, cel de vechime. Pe ultimele luni vom primi salarii mult mai mici decat pana acum, lucru care ne ingrijoreaza foarte mult”, a precizat liderul SLIMM, Liviu Pop, citat de Amos News.
Protestele profesorilor vor culmina cu greva generala din 5 octombrie a intregului sistem bugetar.
Tot pe 5 octombrie profesorii din SLIMM au anuntat organizarea unui miting in municipiul Baia Mare si in alte localitati ale judetului, la care vor participa si alte sindicate din sistemul bugetar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.