Greva in administratia publica – nici aici nu s-a dovedit prea multa...

Greva in administratia publica – nici aici nu s-a dovedit prea multa seriozitate!

0 376

Functionarii publici din consiliul judetean si din mai multe primarii au fost marti in greva timp de o ora. Angajatii cer majorarea salariilor de baza cu 25%, acordarea normei de hrana si a voucherelor de vacanta. Daca solicitarile lor nu vor fi luate in seama de Guvern functionarii publici vor intra in greva de o zi pe 12 iulie iar pe 19 iulie vor intra in greva pe termen nelimitat

Functionarii publici din consiliul judetean si din mai multe primarii au fost marti in greva timp de o ora. Angajatii cer majorarea salariilor de baza cu 25%, acordarea normei de hrana si a voucherelor de vacanta. Daca solicitarile lor nu vor fi luate in seama de Guvern functionarii publici vor intra in greva de o zi pe 12 iulie iar pe 19 iulie vor intra in greva pe termen nelimitat.
La Consiliul Judetean Brasov 130 din cei 160 de angajati au fost marti in greva de la ora 9 la ora 10. Functionarii publici s-au alaturat colegilor din tara care au luat aceeasi decizie. Acestia se plang ca prin adoptarea ordonantei 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016 angajatii din consiliile judetene si primariile din toata tara au fost discriminati fata de cei din administratia centrala care au beneficiat de cresteri salariale de pana la 70%. greva admin3
Oamenii spun ca cei mai multi dintre ei incaseaza salariul brut apropiat sau chiar egal cu salariul minim brut pe economie, adica 1205 lei. Functionarii cer guvernantilor salarii mai mari cu 25 de procente.
Printre revendicarile angajatilor din administratia publica se mai afla acordarea voucherelor de vacanta, a normei de hrana pentru toti salariatii administratiei publice locale acolo unde resursele permit acest lucru.
Functionarii publici anunta ca protestele vor continua daca solicitarile lor nu vor fi luate in seama, spune Tiberiu Popa, lider sindical „Pro Bono”.
La Primaria Brasov angajatii nu s-au aflat in greva de avertisment iar in celelalte primarii din judet doar o parte din angajati au incetat lucrul timp de o ora.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.