Greva generala in administratia publica

Greva generala in administratia publica

0 718
Functionarii publici brasoveni ameninta cu o greva generala de o zi in aprilie. Dupa greva de avertisment de luna trecuta, singurul raspuns a fost doar intentia comunicata de ministrul Muncii ca ar pregati o noua lege a salarizarii. Reprezentantii sindicatului de la Brasov cred, insa, ca modificarea legislatiei este in defavoarea salariatilor.
Greva de avertisment 30 de minute din administratia publica locala din 20 februarie nu a dat rezultate, astfel ca functionarii publici brasoveni  se pregatesc acum de o noua greva. De data asta una generala de o zi, la jumatatea lunii aprilie.
Oamenii cer cresterea salariilor prin aplicarea legii salarizarii unitare si bonuri de masa. La manifestarea de luna trecuta au participat 3.000 de angajati din peste 38 de primarii de comune din judet, primarii de orase, angajatii primariei Brasov, Consiliului Judetean si institutiilor subordonate. Potrivit lui Fanica Gabor, presedinte sindicatul Cartel Alfa Brasov, salariatii urmeaza sa isi exprime acordul pe liste, dar Gabor este sigur ca vor fi de acord si se va organiza o greva generala in administratia publica locala.
Singurul raspuns a venit din partea Ministrului Muncii, Rovana Plumb, care propune o noua lege a salarizarii. In viziunea sindicatului de la Brasov, acest lucru presupune  o noua amanare a respectarii legislatiei actuale. Daca s-ar fi respectat legea 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, toata lumea s-ar fi regasit in grila.
Pentru ca niciun salariu nu seamana cu celalalt de la o primarie la alta sau de la o institutie publica la alta, in conditiile aceluiasi post, aceleiasi vechimi si aceleiasi pregatiri, protestatarii spun ca sistemul de salarizare bugetar a devenit un haos nemaiintalnit in ultimii 25 de ani.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.