Greva generala de o zi in administratia publica locala

Greva generala de o zi in administratia publica locala

0 541

Birourile pentru relatii cu publicul din primaria Brasov dar si din Consiliul judetean au fost inchise ieri. Functionarii cer salarii mai mari si bonuri de masa iar majoritatea contribuabililor care s-au trezit in fata usilor inchise le sustine revendicarile. Daca doleantele le vor fi ignorate in continuare, functionarii publici ameninta cu greva generala

Birourile pentru relatii cu publicul din primaria Brasov dar si din Consiliul judetean au fost inchise ieri. Functionarii cer salarii mai mari si bonuri de masa iar ajoritatea contribuabililor care s-au trezit in fata usilor inchise le sustine revendicarile. Daca doleantele le vor fi ignorate in continuare, functionarii publici ameninta cu greva generala.

Toate birourile din 43 de primarii din judet au fost ieri inchise pentru contribuabili. Si in municipiul Brasov, angajatii Primariei si ai Consiliului Judetean s-au alaturat grevei generale. Functionarii institutiei au fost prezenti la birou in programul obisnuit, in afara relatiilor cu publicul.

Cetatenii au venit cu diverse probleme, dar au inteles protestul, desi si-ar fi dorit ca protestatarii sa fi ales o alta cale pentru a–si manifesta nemultumirea fata de politicile Guvernului.greva elevi

Principalele nemultumiri ale angajatilor sunt legate de salarii. Salariul mediu la nivelul administratiei publice locale este de 1000 de lei, iar angajatii sunt specializati si cu studii superioare. Potrivit lui Carmen Schiopu, presedinte Sindicatul Liber al salariatilor din Primaria Brasov, functionarilor au protestat pentru aplicarea legii salarizarii unitare, o lege emisa in 2010 care pina astazi nu a fost pusa in aplicare, acordarea tichetelor de masa . Salariul minim pe economie a crescut destul de mult in decursul a 5 ani de zile ajungind ca un functionar public cu o experienta de 10 ani de zile sa aiba acelasi salariu cu un proaspat angajat fara nici o experienta cu salariul minim pe economie.

La nivel national, peste 32.000 de functionari din administratia publica locala, din 36 de judete, au participat la greva generala. In cazul in care revendicarile nu vor fi solutionate, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie va organiza in 27 mai un miting la Bucuresti, in Piata Victoriei, urmand sa stranga semnaturi pentru declansarea unei greve generale pe termen nedeterminat in luna octombrie.
Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.