Greva generala a bugetarilor

Greva generala a bugetarilor

0 162

Sute de mii de bugetari vor intra in greva generala azi, 5 octombrie
Greva generala va paraliza azi România. Sute de mii de angajati din sanatate, educatie si administratie publica isi prelungesc astfel minivacanta de sfatsit de saptamana, ar putea spune unii, in semn de protest fata de grilele din legea unica de salarizare si de disponibilizarile preconizate de guvernul Boc, nici nu mai conteaza cu ce numar in coada..
Sindicalistii afliliati la Alianta Bugetara vor merge astazi sa protesteze in loc sa mearga la locurile de munca. Asa ca, daca vreti sa va duceti azi pe la direcþiile financiare ca sa platiti taxe si impozite, ar fi mai bine sa nu va grabiti. Functionarii publici vor fi in greva generala, asigurand doar o treime din activitate.
Nici la casele de pensii, primarii sau consilii judetene nu are rost sa mergeti azi cu vreun dosar, petitie sau orice alta treaba, deoarece si aici functionarii nu vor lucra. Chiar si in spitale medicii vor spune stop muncii. Singurele unitati care vor functiona normal sunt urgentele.
In sectiile de politie sau pe strazi, angajatii Ministerului de Interne nu vor intrerupe activitatea, dar vor purta banderole albe.
Singurii care se vor bucura de greva generala sunt elevii. Ei vor avea de ales: o zi de vacanta sau o zi la scoala, dar fara cursuri si evaluari.
Sindicalistii spun ca peste 800 de mii de persoane din cei 1,4 milioane de bugetari vor participa la greva. Dupa greva de luni urmeaza un alt protest miercuri: un miting in Capitala, la care se asteapta mii de sindicalisti din sistemul bugetar.
Iata si federatiile care vor lua parte la greva, ele facand parte din Alianta Bugetarilor
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant
Federatia Alma Mater
Federatia Spiru Haret
Federatia Sanitas
Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala
Federatia Sindicatelor din Administratia Publica „Publisind”
Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante
Federatia Nationala a Sindicatelor din Munca si Solidaritate Sociala
Federatia Nationala a Statisticienilor
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor
Sindicatul National al Politistilor.

Iata si institutiile cu care are tangenta populatia si in care va avea loc greva generala:
Directii Financiare
Primarii
Consilii Judetene
Case de Pensii
Spitale
Scoli Asa ca, stimati eventuali petenti, luati-va si dumneavoastra liber, cu orice probleme ati dori sa mergeti la una dintre aceste institutii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.