Greva foamei trece cu putin Senat pe stomacul gol

Greva foamei trece cu putin Senat pe stomacul gol

0 86
Invatatoarea Cristina Anghel s-a dovedit a nu fi deloc un inger al Educatiei. In ciuda numelui si a culorii albe de spital, capot imaculat si cearceafuri dalbe, care contrastau convingator anul trecut cand facea greva foamei cu pamantiul cearcanelor. Duduia Anghel era atunci heruvimul invatamantului, dispus sa renunte la hrana pentru a protesta impotriva statutului de mizerie al cadrelor didactice, aduse la sapa de lemn de guvernarile Boc si masurile imbecile luate de portocalii.
La un an de la privarea voluntara la care s-a supus ingereasa protestatara, situatia dascalilor nu s-a schimbat deloc, ba tinde chiar sa se degradeze in ritmul in care o face si cea a celorlalte categorii sociale din Romanika, sub mandatul Ponta, care a pus maruntis la pensie cu o mana ca sa ia indoit cu cealalta de la toata lumea. Ce s-a modificat, in schimb, este traiul nemancatei de atunci.
Postul negru tinut cu indarjire de martir si stropseala pe regimul Boc i-au adus o invitatie permanenta in studioul Antenelor, preocupate sa-i mai schimbe pe injuracii la Basescu si PDL, ca sa nu se prinda audienta ca au o singura placa. Faptul ca n-a pus in gura pe vremea aceea decat sudalmi si invective la adresa fostilor guvernanti i-a dus duduii Anghel notorietate, o suma frumusica in cont si bonus un mandat de senator USL. In plus, odrasla doamnei invatator, si ea bugetar in invatamant la educatie fizica, s-a trezit brusc ca lucreaza la minister, pe un salariu confidential. Dascalita mama se chinuie acum sa declare ca parasutarea fiica-sii la centru n-are nimic cu calitatea ei de demnitar, dar albul imaculat cu care era drapata la inceptul carierei politice se pateaza vizibil.
Acum, ce-i drept, cand reteaua lui Felix se invita sa injuri dusmanii in direct si iti mai dau si bani pentru asta, iar tu faci foamea pe un pat de spital, tentatia e prea mare sa-si rezisti. Putea sa refuze mandatul de parlamentar confectionat de USL, macar pe motivul ca nu s-a vazut incat un demnitar dispus sa faca greva foamei pentru un principiu sau pentru a combate vreo prostie politica. Invatamantul n-are nici anul asta 6 procente din PIB, iar desteptii care au decis asta nu s-au sinchisit ca un parlamentar poate protesta extrem prin infometare, asa cum facea pe vremea cand era o biata dascalita.
Se pare ca, odata instalat in fotoliul de senator sau deputat, senzatia de foame este mai acuta si iti pui serios viata in pericol daca te privezi de deliciile vietii. Si apoi, nu trebuie sa abuzezi de curele asta; cu procurorii astia pe care nu-i poate struni nici USL-ul, nu se stie cand ai nevoie sa simulezi o cadere de glicemie in plen sau – piei, drace! – in sala de judecata.
Sistemul are un apetit nebun si o particularitate culinara curioasă: se hraneste cel mai bine cu fosti nemancati. Senatul i-a scos pe multi din foame iar pe fosta invatatoare incercanata a scos-o direct din greva foamei.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.