Greva foamei la Caminul de Varstnici din Noua

Greva foamei la Caminul de Varstnici din Noua

0 855

Un beneficiar de la Caminul de Varstnici din Noua se declara in greva foamei de vineri. Omul este nemultumit de mancarea primita si de faptul ca varstnicii nu mai primesc medicamentele gratuit. In privinta hranei, procedurile de achizitie greoaie si neprezentarea furnizorilor i-au constrans pe administratori sa apeleze la firme de catering

Un beneficiar de la Caminul de Varstnici din Noua se declara in greva foamei de vineri. Omul este nemultumit de mancarea primita si de faptul ca varstnicii nu mai primesc medicamentele gratuit. In privinta hranei, procedurile de achizitie greoaie si neprezentarea furnizorilor i-au constrans pe administratori sa apeleze la firme de catering. Directia de Servicii Sociale a solicitat un audit care sa stabileasc legalitatea acordarii medicamentelor.
Nemultumirile varstnicului, care a convins si alti pensionari sa i se alature, au aparut de cand Caminul a trecut in subordinea Directiei de Servicii Sociale. Acesta spune ca mancarea era mult mai buna cand se gatea in incinta institutiei.
Viceprimarul Brasovului Adina Durbaca a confirmat ca timp de doua saptamani, o asociatie cu caracter religios a oferit batranilor mancare de post. Intre timp, procedura de achizitie s-a reluat; dupa derularea formalitatilor, mancarea se va gati din nou in camin.camin batrani
Din luna aprilie, beneficiarii trebuie sa isi asigure o diferenta de compensare de 10% din costul medicamentelor, dupa ce caminul nu mai are personalitate juridica si legea nu ii mai permite sa gestioneze fondurile primite de la batrani.
Cei care nu se pot deplasa, semneaza procese verbale si le dau angajatilor bani sa le cumpere pastile. Institutia nu are voie legal sa acopere diferenta de compensare de 10 %.
Cum noul regulament a fost aprobat de CL, se fac demersuri pentru a gasi o farmacie care sa furnizeze medicamentele in cuantumul sau gramajul pe substanta activa, la cele mai mici preturi. Insa tot beneficiarii vor plati diferenta de compensare de 10%, chiar daca institutia le va achizitiona, ca si pana in luna aprilie. Dincolo de realitatea celor situatiilor impotriva carora protesteaza, conducerea caminului spune ca beneficiarul intrat de cinci zile in greva foamei sufera de tulburari de personalitate si ca de cele mai multe ori este agresiv verbal cu angajatii si cu ceilalti beneficiari.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.